IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi направи любопитен профил на купувача на ново A3

За стандартния модел трябва доход от 120 000 долара, а за RS – 200 000

Повечето хора са наясно, че едва ли някога ще могат да си позволят нов луксозен автомобил, дори от по-ниските сегменти – като BMW 3-Series и Audi A3, например. Още по-недостижима изглежда покупката на техните спортни модификации M3 и RS3, за които явно ще трябва печалба от лотарията.


Audi RS3 Sportback / RS3 Sedan


Добре, но все пак Audi A3 всъщност представлява по-луксозна и по-технологична версия на VW Golf, който е по джоба на много хора. И не е нужно човек да бъде богат, за да си го позволи, което се обяснява и с отличното представяне на този модел не само в Европа, но и на други континенти.

Затова и доста любопитно изглежда потребителският профил за клиентите на A3 за Северна Америка, който Audi публикува. Всъщност, тези профили за три, като с тях компанията посочва какви клиенти за различни модификации на модела си очаква, съобщава Carscoops.

Домакинствата, които си купуват обикновеното A3, трябва да имат доход от 120 000 долара на година. Сумата нараства до 145 000 долара при клиентите на S3, докато тези, които искат да притежават топ-версията – RS3, трябва да си докарват поне 200 000 долара. Тези суми са интересни на фона на факта, че средният доход на домакинство в САЩ за 2020 година е 67 251 долара. А това означава, че клиентът трябва да изкарва 2 пъти повече, за да се качи на седан с 2,0-литров двигател и с предно предаване, и 3 пъти повече за версията RS.

В същото време цените на A3 в САЩ стартират от 33 900 долара за базовия вариант, но скачат до 43 200 долара за версията Prestige със система за задвижване на четирите колела quattro. Следва S3, при който моторът е 306 к.с. и цената вече е 44 900 долара, докато RS3 с 5-цилиндров двигател с 400 к.с. струва около 60 000 долара.

Само за сравнение, посочваме, че в България цените на хечбека RS започват от 60 765 евро, а на седана – от 62 300. Базовото A3 пък се продава за минимум 27 400 евро.

Снимка: Audi

0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 2 rate down comment
    До 4 ( преди 2 години )
    Тия с нивите ги продадоха още преди 10г. Сега нови Аудита купуват истински заможни хора, хората с по-малки вазмъжности карат 10 годишни Аудита, а тия с турбо фолка и гордия поглед, най-често ги виждам в 20 и кусур стари Аудита
  • #3
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Бат Рамбо ( преди 2 години )
    Профилът в БГ е: нашенец живеещ в панелка, който е продал наследствените ниви за да си вземе мечтаната кошница и да гледа гордо през отворения прозорец, на фона на турбо фолк.
  • #2
    8 rate up comment 3 rate down comment
    IM-A-мен_DrtУАЙТBoY ( преди 2 години )
    Не щем да се качвам на никакъв изтребител, нема нужда, мерси, щото пътища у БеГето нема за такива яки машини... Н0, отделно от това реших и сметнах, че само за базовото АУДИ А3 требе да бачкаме едни цели 3 години, като същевременно да дяним на чиста ФотоСинтеЗа, за да може да си го позволим и закупим, при положение, че не мога да си позволя да харча и стотинка за нещо друго в тоз живот..., ако искам да го имам туй бижу.
  • #1
    5 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    не знам за цените на rs3 но това лети като изтребител https://youtu.be/INJidxrK8Oc