IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

7000 продажби за 9 месеца – Lamborghini отново чупи рекорди

Италианският производител е запълнил квотата си от поръчки за година напред

Докато автомобилни компании са принудени да намалят производството заради глобалния недостиг на чипове, Lamborghini не само върви в крак с обичайното си темпо на работа, но дори чупи рекорди по продажби.


Lamborghini


Компанията обяви, че е доставила 6902 автомобила на клиентите си между януари и септември тази година. Това е с 23% повече от резултата за първите три тримесечия на 2020 година, като дори в сравнение със същия период на предкоронавирусната 2019 година увеличението е почти 6%.

Показателите на марката са подобрени и в трите ключови региона: доставките за Америка се увеличиха с 25% (до 2407 единици), в EMEA (Европа, Близкия изток и Африка) - със 17% (до 2622 единици), а в Азия -Тихоокеански регион - с 28% (до 1873 бр.).

Най-продаваният модел, напълно очаквано, е кросоувърът Urus, от който са реализирани 4085 бройки (+25%). Продажбите на 10-цилиндровите суперколи от семейството Huracan нараснаха с 28% до 2136 бройки, докато от Aventador са продадени 681 единици, което компанията определя като „стабилен резултат, отговарящ на напредналата възраст на модела“.

От Lamborghin допълват, че квотата за поръчки за следващите 12 месеца е пълна, което означава, че компанията тепърва ще подобрява рекордите си. Досега най-успешната година в историята на марката беше 2019, когато бяха продадени общо 8205 коли. Вероятно, това постижение ще бъде задминато още през тази година.

Снимка: Lamborghini

0 от 500
  • #6
    2 rate up comment 1 rate down comment
    смех №1 тъп ( преди 2 години )
    смехчо пак се е надишал с лепило от азпадащите се евтини пластмаси в старото ренде дето кара докато мечтае за нова неудачия, ама се притеснявам да не изпуска нещо и газовото, че кой ще ни весели с *** ло у мн и неад е кват ни коментари.
  • #5
    1 rate up comment 1 rate down comment
    буустера ( преди 2 години )
    Е че точно Ламборгининса тракторите и Се казва Ламборгини Лолобриджида е пица не кола
  • #4
    2 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    А бе те и Шкода са си запълнили за 8 месеца напред поръчките ама не се хвалят :D
  • #3
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Фордът е пикап и е по-евтин, и го купуват за работа. А споменах ли, че Ламборгинито е SUV, т. е. друг клас и на доста по-различна цена.
  • #2
    21 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Бе, къде си тръгнал да сравняваш Ламборджини с некви трактори?!
  • #1
    2 rate up comment 24 rate down comment
    смех ( преди 2 години )
    Жалки са продажбичките на това недоносче продажбите на Ф150 в Сащ за тоя период са 250,000