IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колко бърз е VW Golf VIII 1.5 TSI в реални условия?

Вижте как се справя хечбекът със 150 к.с. на магистрала (ВИДЕО)

Клиповете с автомобили, които развиват максималната си скорост на магистрала в Германия, където на места няма ограничения на скоростта, определено стават все по-популярни напоследък. В случая обаче не става дума за суперкола или спортен модел, а за най-популярния автомобил в Европа – VW Golf, при това в един от стандартните му варианти.


VW Golf 1.5 TSI


На YouTube-канала TopSpeedGermany беше публикувано видео, в което VW Golf 1.5 TSI, моделна година 2021, се пробва на аутобана, като представянето му със сигурност ще изненада мнозина. Хечбекът се задвижва от 1,5-литров бензинов турбо-мотор със 150 к.с., който предава мощността към предните колела с 6-степенна механична скоростна кутия.

Факт е, че звукът на двигателя не е впечатляващ, но едва ли купувачите на този автомобил търсят точно това. На теория ускорението от 0 до 100 км/ч при тази версия отнема 8,5 секунди, но още по-впечатляващ е начинът, по който автомобилът се включва в трафика на магистралата.



При работещ на около 6500 об/мин мотор автомобилът достига 130 км/ч за броени секунди. По-интересно обаче е да се види, че водачът държи двигателя на четвърта предавка до достигане на 200 км/ч. Най-високата скорост, регистрирана по време на това кратко пътуване е 230 км/ч на пета предавка. Това със сигурност не е много впечатляващо, но не е никак зле за „обикновена“ кола с такъв мотор.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500
  • #9
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Също защо турбо дизел с подобна литрова мощност да е ок и да държи по 500к км, а турбо бензин да не може?
  • #8
    4 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Не са по-ненадеждни от аналогичните атмосферни двигатели. Да добавянето на сложен елемент като турбото не може да не се отрази. Ако го сравним с един 1.4 90-100 коня, този работи при много по-ниски обороти. А налягането в цилиндрите не е повече от на аналогичен дизел. Та кое точно го прави такъв *** с живот едва колкото гаранцията?
  • #7
    5 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    В Германия магистралите по принцип са без ограничение на скоростта! Ограничение има на някой места по различни причини - ремонт, лошо време и т.н. Тука, чудно защо, винаги го пишат обратно!!
  • #6
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Да да ( преди 2 години )
    Винаги съм писал, че новите мотори вървят, но *** не разбира! Не са надеждни като старите атмосферни, но вървят! Не е важно колко кубика е, а графиката на к. с. и въртящ момент, това е което се получава от мотора! А от колко кубика се получава няма значение за скоростта и вървенето!
  • #5
    9 rate up comment 14 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    На кой му пука за голф в 21 век
  • #4
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Бай Гошо ( преди 2 години )
    Собственикът на този миксер ще го върне на дилъра и ще го замени с нов след 3 максимум 4 години и му е през хура за следващия собственик. Видеото е на магистрала и има и други участници в движението, така че това не е най-доброто на което е способен. Карал съм 1.4 tsi с dsg, върви ама изкарва колко двигател от F1.
  • #3
    9 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Все едно Golf GTI 16v от 1992г. даже стария е малко по бърз 0-100 защото е по лек.
  • #2
    20 rate up comment 10 rate down comment
    Захари Петров ( преди 2 години )
    Дааа,и на края на теста долял 3л. масло!
  • #1
    19 rate up comment 7 rate down comment
    112 ( преди 2 години )
    Такива скорости с този миксер доста съкращават живота му.