IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-AMG GT Black Series шокира с мощност

Измерване на дино-стенд показа доста повече от обявените 720 к.с. (ВИДЕО)

Добре известно е, че Mercedes-AMG GT Black Series е бърз не само по права линия. В продължение на няколко месеца този модел държеше рекорда за най-бърз сериен автомобили на „Нюрбургринг“, след като завъртя една обиколка на Северната дъга за 6:43,6 минути. Това време беше подобрено от Porsche 911 GT2 RS, като от Mercedes имат претенции към постижението на конкурента.


Mercedes-AMG GT Black Series (дино-стенд)


Във всички случаи, 4,0-литровият V8 двигател с две турбини и мощност от 720 к.с. играе важна роля за представянето на спортното купе. Оказва се, че той всъщност дори е по-мощен от обявеното, като това беше установена от автомобилният блогър Shmee150, който наскоро провери своя Black Series на дино-стенд.

Резултатите определено са шокиращи – 776 к.с. на коляновия вал, което е доста повече от посочените от производителя 720 к.с. В Европа конските сили са метрични, а в САЩ – механични, така че има разлика и в тези показатели, като зад океана посочената мощност на Mercedes-AMG GT Black Series е 730 к.с.



Блогърът засне видео с измерването, като обясни, че много често компаниите посочват показатели, които не са постигнати в идеални условия и така собствениците на автомобилите остават приятно изненадани, когато проведат собствени, независими тестове за мощност.

В този случай се посочва още, че температурата и качеството на горивото в Mercedes-а на Shmee са подходящи за постигане на по-висока мощност. Видеото разкрива и нещо, което често се пренебрегва с моделите Black Series. Въпреки впечатляващото си представяне, звукът от този AMG V8 не е толкова впечатляващ. За разлика от този на 9-годишния AMG C63, който също се качва на устройството за измерване в края на видеото.

Снимка и видео: Motorsport.tv

0 от 500
  • #2
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Ddd ( преди 2 години )
    Някой търсил ли е части за тази бангия,чака се между 6 месеца и година със здраве си го дръжте в гаража. По една Хонда Сивик Type R за всеки фен пожелавам.
  • #1
    1 rate up comment 15 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    голем праз пяк под 3 сек. до 100 и под 10 сек на 400м не сваля тия коне са умрели в топлинно ротационни загуби юежду буталата и колелата