IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

“Убиецът на Tesla Model 3” от Hyundai ще има 500 км пробег

Електрическият седан Ioniq 6 ще се конкурира и с новото BMW i4

Британското издание Auto Express разкри подробности за новия електрически автомобил Hyundai, който вече е наричан "убиецът" на Tesla Model 3. Това е седанът Ioniq 6, който ще бъде вторият модел на ток на корейския производител, построен на платформата E-GMP.


Ioniq 6


Снимки на прототип на електромобила, който е покрит с камуфлаж, позволиха на дизайнерите на изданието да представят своето виждане за неговия външен вид. Премиерата на модела беше планирана за пролетта, но проблемите с микрочиповете я отложиха евентуално за следващото лято.

През това време инженерите на Hyundai ще се опитат да увеличат обхвата на електрическия седан, като ще бъдат променени размерите на колата, а основните система ще получат нови настройки. Очаква се Hyundai Ioniq 6 да получи батерия от 77,4 кВт/ч, която ще се захранва два електромотора – по един на всяка ос. Съвкупната мощност на задвижващата система ще бъде 305 к.с., а пробегът с едно зареждане ще бъде над 500 км.


Ioniq 6


Ще има и по-слаб вариант, където електромоторът ще е само един, а батерията ще има капацитет от 58 кВт/ч. Голяма част от елементите по дизайна ще бъдат в стила на концептуалния модел Prophecy, а интериорът ще е в духа на електрическия кросоувър Ioniq 5.

0 от 500
  • #13
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Тъй като това е същността на публикацията, бъдете инженерно коректни: капацитетът на акумулаторите се измерва в кВтч, а не в кВт/ч.
  • #12
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Бай Гошо ( преди 2 години )
    Това което Хюндай показаха на автосалона в Мюнхен тази година прилича на Порше и е с 2 врати (втората снимка). На мен ми изглеждше малко странно и остарял дизайн, докато моделът ioniq 5 много ми харесва. КонкУренцията е хубаво нещо, свидетели сме на интересни времена в автомобилната индустрия. Някой ще се издигнат, други ще потънат, да сме живи и здрави, че да видим.
  • #11
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Петко ( преди 2 години )
    Не изневериха на себе си, пуснаха елантра от 90те години. Грозна, с малък пробег, да се самоубие преди да е още да е стигнала пазара. Китайците започнаха да правят по красиви коли от Киа и Хюндай. Срам.
  • #10
    8 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Пожелавам на Хюндай наистина да станат убиецът на краваромобилите. Амин
  • #9
    9 rate up comment 1 rate down comment
    до 14 ( преди 2 години )
    Сега. Казва се Хюндай Нексо и не се купуваа по ..мнайсе причини (резервоари за втечнен водород в колата, горивни клетки в също, излишно сложно, става паметник без водород станции, водорода е цифромания и пр.)
  • #8
    5 rate up comment 3 rate down comment
    ... ( преди 2 години )
    a koga na vodorod ?
  • #7
    6 rate up comment 3 rate down comment
    IM-A-мен_DrtУАЙТBoY! ( преди 2 години )
    Като доказан отколешен фен и на 2те марки /в частност на супер-GENESIS-A/ не мога да си кривя душата и да не приветствам крайно смелия изключително дързък дизайн на наследника на ionics-V-, но за да може да надскочи успехите + продажбите на М3 на ТESLA, трябва дори задължително е да бъде предлагана на по-ниска+достъпна цена от споменатия водещ модел на Американския ауто-лидер на ИТС-ъ-МЪСТ. Иначе нема как да стане РЕАЛност тази добронамерена идея на прогресивно мислещите епикУрейчета.
  • #6
    7 rate up comment 1 rate down comment
    VAYK ( преди 2 години )
    До 4: Колега не е само за Луната Старшипа! Ще се ходи с него и до Марс, а и ще доставя товари до всяка точка на планетата за по малко от 2часа! Последно време анализаторите отдават перспективата на Мъск да се задържи като най богатия, именно на Спейс Х! Пазарната и капитализация, ако опита през март е успешен ще се удвои на секундата! И тук собствеността му е 50% от акциите, не като при Тесла! Всеки сам да си даде отговор, дали този е визионер!
  • #5
    9 rate up comment 3 rate down comment
    VAYK ( преди 2 години )
    Ahhahaah с тази визия най много себе си да убие!
  • #4
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Пешо ( преди 2 години )
    Ха ха