IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

“Убиецът на Tesla Model 3” от Hyundai ще има 500 км пробег

Електрическият седан Ioniq 6 ще се конкурира и с новото BMW i4

Британското издание Auto Express разкри подробности за новия електрически автомобил Hyundai, който вече е наричан "убиецът" на Tesla Model 3. Това е седанът Ioniq 6, който ще бъде вторият модел на ток на корейския производител, построен на платформата E-GMP.


Ioniq 6


Снимки на прототип на електромобила, който е покрит с камуфлаж, позволиха на дизайнерите на изданието да представят своето виждане за неговия външен вид. Премиерата на модела беше планирана за пролетта, но проблемите с микрочиповете я отложиха евентуално за следващото лято.

През това време инженерите на Hyundai ще се опитат да увеличат обхвата на електрическия седан, като ще бъдат променени размерите на колата, а основните система ще получат нови настройки. Очаква се Hyundai Ioniq 6 да получи батерия от 77,4 кВт/ч, която ще се захранва два електромотора – по един на всяка ос. Съвкупната мощност на задвижващата система ще бъде 305 к.с., а пробегът с едно зареждане ще бъде над 500 км.


Ioniq 6


Ще има и по-слаб вариант, където електромоторът ще е само един, а батерията ще има капацитет от 58 кВт/ч. Голяма част от елементите по дизайна ще бъдат в стила на концептуалния модел Prophecy, а интериорът ще е в духа на електрическия кросоувър Ioniq 5.

0 от 500