IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Rolls-Royce Ghost ще получи бунтарска версия

Вариантът Black Badge ще е по-мощен и по-динамичен

Второто поколение седан Rolls-Royce Ghost ще получи „бунтарска“ версия Black Badge. Премиерата на модела ще се състои на 28 октомври, като по-аналогия с Cullinan Black Badge, „черният“ вариант на модела ще получи по-мощен двигател, пренастроена трансмисия и специален, затъмнен декор.


Rolls-Royce Ghost


В момента три модела на марката - Wraith, Dawn и Cullinan, имат версии Black Badge. Такава е предвидена и за Ghost, като тя ще бъде представена точно 1 година и два месеца след премиерата на стандартния седан. Това ще е най-мощната модификация в семейството Ghost, като ще трябва да подчертае и „драйвърския“ характер на автомобила (доколкото може да се говори за такъв при Rolls-Royce.

Настоящият Ghost е изграден на платформата Architecture of Luxury, която използват също Phantom и Cullinan. Това е първият седан на марката, оборудван със задвижване на всички колела и окачване със система Planar. Тя се състои от специален амортисьор, комплект стерео- камери и трансмисия, свързана с навигационна система, която предварително подготвя смяната на предавките в зависимост от условията на пътя.


Rolls-Royce Ghost


Под капака е познатият 6,75-литров V12 6.75 с два турбокомпресора, който развива 571 к.с. и 850 Нм въртящ момент. При версията Black Badge мощността ще скочи до 600 к.с. и 900 Нм. Предишният „черен“ Ghost (на снимката) беше оборудван с 6,6-литров мотор с 612 к.с. и 840 Нм. Новата версия ще е с пренастроена трансмисия, като ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,8 секунди.

Според Rolls-Royce, на автомобилите от серията Black Badge се падат около 27% от общите продажби на марката, като основно те са предпочитани от по-младите клиенти. На всичко отгоре тези машини са появили напълно случайно, след като клиенти е споменал пред шефа на компанията Торстен Мюлер-Отвос, че се е обърнал към тунинг-ателие за потъмняване на хромираните елементи, в това число и джантите.

Снимки: Rolls-Royce

0 от 500
  • #5
    7 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    *** чалгарското изпълнение за мутри *** с 5 кила ланци. Нямаше нужда да пипат РР , бмв си беше достатъчно да покрива нуждите на м
  • #4
    5 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Точно така е, от коли за аристократи се превърнаха в коли за престъпници.
  • #3
    3 rate up comment 1 rate down comment
    IM-A-мен_DrtУАЙТBoY! ( преди 2 години )
    ...Бунтарският х-р на РР реално претворява на живо скритата първоначално + челно водеща идея на лидерските дизайнери на Бритиш-символа на успеха, а именно: самият СОБСТВЕНИК на машината да се настани зад волана й и лично той да се кефи на усещането, чувството и обаянието, което му предава возията на този конкретен и мулти-грандиозен супер-КАР... Поне така смятам аз, и се надявам да не греша в преценката си
  • #2
    19 rate up comment 3 rate down comment
    Селянин ( преди 2 години )
    Едно време правеха коли за аристократи, сега за рапъри, чалгари и престъпници.
  • #1
    7 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    какво ще рече бунтарска версия на кола за очилатковци