IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes показа салона на новия SL

Премиерата на модела на AMG ще се състои след седмица

Mercedes-AMG ще представи новото поколение на SL в четвъртък, 28 октомври, което ще направи предстоящата седмица още по-интересна. В нея трябва да видим новите Land Rover и Chevrolet Corvette Z06, както и следващия Rolls-Royce Black Badge.


Mercedes-AMG SL Roadster


За да подгреят интереса към модела, от германската компания показаха снимка на интериора на кабриолета. Това всъщност е второто изображение на салона, в което се набляга на ефекта от накланящите се информационно-развлекателни екрани на колата, които ще помогнат за намаляване на отблясъците на слънцето върху него, когато горната част е надолу. Таблото изглежда симетрично, с големи вентилационни отвори, а водачът има на разположение екран на приборния панел.

Засега липсва информация за задвижването на модела, но тестови прототип наскоро беше заснет с капак на порта за зарядно устройство на задната броня. Той е на същото място като на Mercedes-AMG GT 63 S E Performance, който дебютира миналия месец. Това означава хибридно (plug-in) задвижване, което обаче няма да бъде с V8 двигател.

Почти сигурно под капака на новия SL ще намери място 2,0-литров бензинов турбо-мотор, който ще получи електрическа помощ. Твърди се, че съвкупната мощност на задвижващата система ще бъде 578 к.с., като тя ще работи с 9-степенна автоматична скоростна кутия.

От Mercedes потвърждават, че роудстърът ще се предлага със задвижване на четирите колела. Моделът ще получи и мек, прибиращ се покрив, който ще помогне за намаляване на теглото. Знае се също, че новият SL няма да има нищо общо като части и агрегати с предишното поколение на кабриолета.

Снимка: Mercedes-AMG

0 от 500