IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

DS ще предложи електрически седан и SUV-купе в близко бъдеще

Луксозната марка ще вади нови кросоувъри през всяка от следващите 5 години

DS започна живота си като подразделение на Citroen, след което се трансформира в отделна луксозна марка на вече бившата PSA Group. Макар лансирането на моделите първоначално да не се прие толкова радушно в Европа, а намери успехи предимно в Китай, сега от Stellantis имат големи планове за марката, като я позиционираха сред специални нови премиум предложения, заедно с Alfa Romeo и Lancia.


DS 4


За да може да се наложи на пазара, DS Automobiles залага на амбициозна стратегия, която включва лансирането единствено на електромобили от 2024 година нататък. Но преди това да се случи, настоящите модели ще трябва да продължат жизнения си цикъл, като естествено ще минат и през сериозен фейслифт, за да са в унисон с пазарните тенденции.

Тази година бе особено важна за марката, която лансира второто поколение на модела DS 4. Според специалисти, това е най-успешният продукт на компанията в наши дни. Но французите няма да разчитат само на него, като подготвят сериозно разрастване на гамата с рестилизирани и изцяло нови модели, сред които пълноразмерен кросоувър и SUV-купе.


DS планове
В колоните на таблицата са описани както следва: модел, вид, пазарен сегмент, година, платформа и вътрешен код

Обновленията в гамата на DS ще започнат още догодина, когато трябва да бъде представен фейслифтът на кросоувъра DS 7 Crossback. Година по-късно стартът на електрическата офанзива ще даде версия изцяло на батерии на гореспоменатия DS 4, която ще споделя архитектура и технологии с очаквания да се появи също по това време Peugeot e-308.

След 7 години на служба, кросоувърът DS 7 Crossback ще бъде заменен от изцяло ново поколение, което ще се базира на архитектурата STLA Medium на Stellantis, от която ще се възползват и бъдещите Peugeot 3008 и 5008. Очаква се новата генерация на модела да е само 100% електрическа, предвид заявката на марката в тази насока.

Очаква се 2026 година да е най-натоварената за луксозния бранд, тъй като тогава ще бъдат лансирани цели три нови модела. Първо ще се появи новото поколение на DS 3 Crossback, което ще е базирано на платформата STLA Small, на която ще е и следващият Citroen C3. След него се очаква и нов SUV-модел от D-сегмента, който най-вероятно ще носи името DS 8 Crossback, а успоредно с това компанията ще лансира и SUV-купе от С-сегмента, което ще е вдъхновено от концепцията Aero Sport Lounge.

0 от 500
  • #2
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Ха ха ( преди 2 години )
    Е от кога пък Мюмюн, Ахмед или Мохамед, дето сглобяват, както опели, така и смешните германски "премиуми" в почивките между два дюнера станаха немци? Да се говори за качествени германски автомобили и то в днешно време е смешно и признак на дебилизъм!
  • #1
    5 rate up comment 16 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 2 години )
    Ква луксозна марка е тоя френски кошник? По-добре си вземи добре оборудван Опел от дериватите щото е сглабян от немец и щото има по-малко френска дивотия в ергономията, и ще ти хартисат пари, отколкото това недоразумение за смешно много кинти...