IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Съдия задължи шофьор да продаде своето BMW 440i, защото бягал от полицията

Виновникът получава и сериозна глоба, като остава без книжка за една година

Жител на германския град Людвигсбург трябва да продаде своето BMW 440i в срок от 3 месеца, след като се опитал да избяга от полицията със същата кола. Решението е на местен съд, който също така налага на 23-годишния нарушител няколко глоби и го остава без шофьорска книжка за една година.


BMW 440i


През април полицейски патрул се опитал да провери мъжа, който дрифтирал на площад града. Той обаче не се подчинил на разпореждането и се опитал да избяга. Полицаите го подгонили, но скоро след това се отказали, след като тяхната кола достигнала скорост от 120 км/ч. Пред съда служителят на реда, който бил зад волана, заяви, че е прекратил преследването, тъй като е имало опасност за хората по улиците на града.

Според свидетели, шофьорът на BMW-то на няколко пъти минал на червена светлина, но самият той отрича. Младежът признава за превишаването на скоростта, но се оправда, че е изпаднал в паника при пристигането на ченгетата, тъй като е бил под голям стрес заради пандемията от коронавирус.


BMW 440i

В крайна сметка съдия Ан Болахер взе под внимание факта, че във времето между инцидента и издаването на присъдата мъжът е посещавал психолог. Въпреки това, книжката на виновника е отнета за допълнителни 6 месеца, като той има 3 месеца да продаде колата си. Освен това, виновникът ще трябва да даде 7000 евро от приходите от продажбата на държавната хазна, а ако не продаде автомобила, той ще бъде конфискуван от властите.

Бързата кола не е играчка, а се превръща в оръжие. По време на преследването можеше да пострада някоя майка с количка или пешеходец“, коментира съдийката.

Снимки: BMW

0 от 500