IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla срещу Volkswagen – има ли истинска битка на пазара?

Разликата между двата производителя в продажбите на електрическите модели все още е голяма

В последно време все повече експерти твърдят, че Volkswagen Group ще настигне и дори изпревари Tesla, за да се превърне в най-големият производител на електромобили. Германският концерн разполага с голям брой марки и заводи, а също така и с няколко платформи за модели на ток, които ще му позволи да се превърне в лидер на пазара.


VW ID vs Tesla


Какво обаче е положението към момента? За първите 9 месеца от годината Tesla отчете 241 300 продажби, докато резултатът на VW Group при електромобилите е 122 110 единици. Данните от предходни периоди също показват, че компанията на Илон Мъск все още има сериозна преднина, като резултатите на двата производителя никога не са близки.

Сега разликата между Tesla и VW Group е 51%, а през второто тримесечие е била още по-голяма – 55%. За 2020 година тя е средно около 33%, което явно показва, че скоро няма да има промяна на върха. Продажбите и на двата производителя растат, като по-ясна представа за тенденцията ще има в края на тази година и през първата половина на 2022.

Затова и експерти посочват, че все още е рано да се твърди, как някой ще отнеме позицията на Tesla като лидер по производство и продажба на електромобили. Още повече, че съвсем скоро ще заработи и заводът на компанията в Европа, на който Мъск и хората му разчитат.

Снимка: Carscoops

0 от 500