IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Възроденото Lamborghini Countach се предлага на тройна цена

Дилър поиска 5,95 млн евро за суперкола с пробег от 100 километра

Обява за продажба на екземпляр от възроденото Lamborghini Countach LPI 800-4 е изложен за продажба от дилъра Auto-Galerie Hude из Бремен. Според публикацията, срещу сумата от 5,96 млн евро клиентът може да придобие една от общо 112-те суперколи от лимитираната серия, чиято стартова цена е 2 млн. евро.


Lamborghini Countach LPI 800-4


В обявата се посочва, че става въпрос за кола с пробег 100 км, което е в бял цвят на каросерията и с кожен салон. Сред споменатите опции са пневматично окачване, адаптивно оптика, климатик, мултимедийна система и пълен набор от асистенти на водача.

Възроденият Countach е базирана на платформата на хибрида Sian FKP 37, като се задвижва от 6,5-литров V12 двигател, електромотор и суперкондензатор в ролята на източник на ток. Сумарната мощност на агрегата е 814 к.с., като той работи със система за задвижване на четирите колела с муфа Haldex IV.

Суперколата ускорява от 0 до 100 км/ч за 2,8 секунди, а до 200 км/ч – за 8,6 секунди. Максималната скорост е 355 км/ч. Моделът ще излезе в серия от 112 бройки, които вече са продадени, като първите автомобили ще бъдат доставени на клиентите догодина.

По-рано тази година един от японските дилъри на марката се опита да продаде място на опашката, която се оформи за колекционерската суперкола. Цената не беше посочена, като от компанията обявиха, че ще е посочат само в личен разговор с потенциалния купувач.

Снимка: Lamborghini

0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Kато си много светнат с проблемите и сълзите в очите на милионерите, пиши тука да те видим колко си запознат, ***
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Само да осъзнаете нещата вижте текущия пример. Купил колата за 2 милиона евро и веднага след това я продава за 6 милиона евро. С какъв друг бизнес можеш да изкараш 4 милиона евро за толкова кратко врмеме, без да те натискат, ХЕИ,строителен контрол, служители, заплати, осигуровки... Чиста пара. Ето за това милионерите купуват такива коли, защото ще си я милва, ще се снима с нея, ще я показва на приятели, ще се фука и слад 5-6 години ще я продаде и ще вземе 10 пъти повече пари отколкото е дал.
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Бай Ганю ( преди 2 години )
    Ейййй бай *** и от Ламборгини разбира :-) я си карайте немските ,,премиум,, нафтови печки и си трайте
  • #1
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Какви проблеми? Тия автомобили няма да видят асфалт. Едва ли собствениците им ще си правят кефа на писта. Такива коли се купуват с колекционерска стойност и цената им расте всяка година. Богатите инвестират в 3 неща с които хем се фукат пред останалите, хем ще спечелят от тях купища пари след време, вместо инфлацията да им яде милионите в банките. Това са диаманти, картини и ексклузивни коли в къс тираж. Всяка година цените им скачат нагоре. След 10г. може и 10 милиона евро да му вземе.