IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайският Rolls-Royce вече е на европейска земя

Първите бройки от луксозния SUV на Hongqi пристигнаха в Норвегия (ВИДЕО)

Флагманът на китайския производител FAW Group – марката Hongqi (в превод – Червено знаме), осигури първите доставки на своя SUV-модел E-HS9 в Норвегия. Така концернът стартира планираното европейско разширяване.


Hongqi E-HS9


Hongqi - любимата марка на Мао Цзедун, претъпява сериозна трансформация през последните години, като пусна на пазара няколко модерно изглеждащи превозни средства. Това се дължи най-вече на привличането на бившия главен дизайнер на Rolls-Royce – Джайлс Тейлър.

Най-високо в гамата е именно E-HS9 – напълно електрически и много луксозен SUV, с който започва европейската инвазия на бранда. От китайската компания съобщават, че са получили над 500 поръчки за модела в Норвегия, като първата партида електромобили вече е доставена в скандинавската държава.



Електромобилът ще се предлага с избор от две батерии – с 84 или 99 кВт/ч, което осигурява пробег от 395 или 465 км с едно зареждане. И двата вида поддържат система за бързо зареждане CCS2 с мощност 110 кВт. Това осигурява захранване на системата с два електромотора, която развива 429 к.с. в базовия вариант Comfort и 543 к.с. да версиите Premium и Exclusive.

По-мощната модификация вдига 100 км/ч от място за 4,9 секунди, а максималната скорост е ограничена на 200 км/ч. Цените в Норвегия стартират от 63 454 евро за базовия модел и от 79 800 евро за топ-версиите.

Снимки и видео: FAW Group

0 от 500