IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайският Rolls-Royce вече е на европейска земя

Първите бройки от луксозния SUV на Hongqi пристигнаха в Норвегия (ВИДЕО)

Флагманът на китайския производител FAW Group – марката Hongqi (в превод – Червено знаме), осигури първите доставки на своя SUV-модел E-HS9 в Норвегия. Така концернът стартира планираното европейско разширяване.


Hongqi E-HS9


Hongqi - любимата марка на Мао Цзедун, претъпява сериозна трансформация през последните години, като пусна на пазара няколко модерно изглеждащи превозни средства. Това се дължи най-вече на привличането на бившия главен дизайнер на Rolls-Royce – Джайлс Тейлър.

Най-високо в гамата е именно E-HS9 – напълно електрически и много луксозен SUV, с който започва европейската инвазия на бранда. От китайската компания съобщават, че са получили над 500 поръчки за модела в Норвегия, като първата партида електромобили вече е доставена в скандинавската държава.



Електромобилът ще се предлага с избор от две батерии – с 84 или 99 кВт/ч, което осигурява пробег от 395 или 465 км с едно зареждане. И двата вида поддържат система за бързо зареждане CCS2 с мощност 110 кВт. Това осигурява захранване на системата с два електромотора, която развива 429 к.с. в базовия вариант Comfort и 543 к.с. да версиите Premium и Exclusive.

По-мощната модификация вдига 100 км/ч от място за 4,9 секунди, а максималната скорост е ограничена на 200 км/ч. Цените в Норвегия стартират от 63 454 евро за базовия модел и от 79 800 евро за топ-версиите.

Снимки и видео: FAW Group

0 от 500
  • #12
    0 rate up comment 4 rate down comment
    Чърчил ( преди 2 години )
    Лукс,лукс но колата има аромат като в магазин за 1 лв.
  • #11
    8 rate up comment 0 rate down comment
    11111 ( преди 2 години )
    Засега изкуствено ги държат китайците извън пазара за автомобили със всевъзможни регулации и простотии. Но и това ще е до време. Пуснат ли ги 90 от 100 автомобила в Европа ще са китайски.
  • #10
    8 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ролс Ройс със сигурност правят по-добри и по-луксозни автомобили. Но като гледам и китайците са се справили повече от добре за парите които искат. Та за парите на един Ролс, ще си купувам нов китайски такъв на всеки 5 години в следващите 25-30 г. Премиум марките във вида емблема както са в момента нямат бъдеще. По-луксозните шкафове за определи групи хора ще оцелеят, но и масовките ще пуснат такива. С електрическото задвижване конските сили не са проблем, проблема за момента са батериите.
  • #9
    4 rate up comment 16 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Е как пък 300 000 евра ролс няма да е по-хубав от този котайски шут?! То малко тъпо, ама как изобщо може да се сравняват 12 цилиндъра атмосферни закачени на 9 степенен автомат с AI асистенция по навигация, следяща ъгъла и големината на завоите за оптимална предавка, лукса на макс - естествения махагон, кожата, тавана, вратите, и всичко в това ужасно скъпо и луксозно превозно средство с Китайски миксер, евтин, евтин и калпав. Изглеждал по добре?! На снимка ли?!
  • #8
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Пинко ( преди 2 години )
    SlayКитайците много отдавна правят много по добри и по ефтини автомобили=========== Едно букварче за китайското *** за Нова Година?
  • #7
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Киро ( преди 2 години )
    Хонгой, Лонгхyй и тн. знаменити марки. Аама разбира се, белия човек ще си купи автомобил Жълтхой, вместо Ролс, Мерц или Бмв, нали?!
  • #6
    4 rate up comment 13 rate down comment
    Славянин ( преди 2 години )
    Комунисти от всички страни, обединени срещу капиталистическата *** тиня
  • #5
    13 rate up comment 12 rate down comment
    Slay ( преди 2 години )
    Китайците много отдавна правят много по добри и по ефтини автомобили от всички тузарски брандове. Другите могат само да си мечтаят за такъв дизайн и екстри
  • #4
    10 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Харесва ми повече от ролс ройс
  • #3
    12 rate up comment 6 rate down comment
    До 1 ( преди 2 години )
    Колата е огромна и с много екстри и добро качество 6/7 местна!