IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW подобри динамиката на M135i xDrive

Компактната ракета получи оптимизирано окачване и нови цветове

След като на пазара вече шетат новите Volkswagen Golf R и Audi S3, от Mercedes-AMG довършват финалните щрихи на А35, от BMW нямаше как да стоят безучастно и също подложиха на освежаване компактния си боец M135i. Компактната ракета на баварците, е на пазара от около три години като мина през цикъл на подобрения и оптимизации, за да изпъкне сред съперниците си.


BMW M135i xDrive


Сред основните обновления са променените настройки на пружините и амортисьорите и други компоненти на окачването, за да може M135i xDrive да е още по-устойчив при влизане с по-високи скорости в завои. Инженерите са пренастроили и напречните носачи на предното окачване, които са свързани с нови хидротампони. Нови са и тампоните на надлъжните и напречните носачи на задната ос.

Компактният хечбек серийно се оборудва с ARB контрол на сцеплението, който е интегриран в блока за управление на двигателя. Значително скъсените по този начин пътища на сигналите позволяват до 10 пъти по-бърз контрол на сцеплението при потегляне, на хлъзгава настилка и при динамично шофиране по завои в сравнение с конвенционалните системи. 

BMW M135i xDrive продължава да разчита на механичен блокаж на предния диференциал, който е интегриран в серийната 8-степенна трансмисия Steptronic Sport и подобрява сцеплението и стабилността на пътя, както и динамиката в завоите. С блокажа до 36 % при ускорение и 26 % при намаление на скоростта при необходимост се осигурява допълнителен въртящ момент на онова предно колело, което има по-добро сцепление. В допълнение към функциите на динамичния контрол на стабилността (DSC) хечбекът е оборудван и с Performance Control, който оптимизира поведението в завоите чрез спирачни намеси.


BMW M135i xDrive


Допълнителни интервенции по двулитровия турбомотор няма и той и сега разполага с максимална мощност от 306 конски сили, предавани към четирите колела през спортно настроена фирмена система xDrive. Агрегатът е свързан със спортна изпускателна система с два ауспуха, която работи с понижено обратно налягане и осигурява по-спортен звук. Последният, между другото, допълнително се усилва чрез говорителите на аудиосистемата, за да се усеща по-добре в салона.

Серийното оборудване на BMW M135i включва и М спортно кормилно управление със специфични за модела настройки, както и спортни спирачки. Компактният спортист серийно се предлага с 18-инчови М алуминиеви джанти, а като опция се предлагат 19-инчови алуминиеви джанти с различен дизайн. Налични са и нови цветове с лакови покрития на каросерията с жълта, оранжева и сребриста окраска.

Повече снимки на обновеното BMW M135i xDrive вижте в галерията:

0 от 500