IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche за 1.2 млн долара беше разбито на „Спа“

Пилотът на много рядкото 962С не е пострадал (ВИДЕО)

Видео, в което състезателно Porsche 962C беше напълно унищожено при катастрофа на пистата „Спа“ в Белгия, се появи в YouTube-канала Auto Addicton. Записът е наистина шокиращ по две причини. Първата е размерът на щетите по скъпата кола, а вторият – фактът, че пилотът не е пострадал при тежкия сблъсък.


Porsche катастрофа


Не се съобщава датата на инцидента, но това едва ли е от огромно значение. Във видеото се вижда преминаването на спортната кола през шикана и излизането на старт-финалната права. При ускорението, по неизвестни причини, водачът губи контрол и автомобилът се разбива в стената.

Ударът напълно унищожава предната част, като са откъснати и вратите. За щастие, по време на катастрофата наблизо няма други коли. На кадрите се вижда и човек, който най-вероятно е и пилотът на автомобила, да събира части от натоварения на платформа автомобил.



Самото Porsche 962 е разработено в началото на 80 -те години на миналия век и започва да се състезава през 1984 година. То е изградено на базата на състезателния болид 956, като получава по-дълъг нос и стоманен ролбар, които трябва да го направят по-безопасност. Именно с такава кола загина легендарния Стефан Белоф през 1985 година, след като 2 години по-рано постави рекорд за най-бърза обиколка на „Нюрбургринг“ с 956C. Това постижение се задържа 35 година, а по ирония на съдбата Белоф загина именно на „Спа“.

Снимка и видео: Auto Addiction

0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Горкото Порше. Нещо се бъгна в управлението.
  • #3
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Обективно ( преди 2 години )
    турбо-лага при автомобилите от 80те е плашещ. до 3 - 3.5 хиляди оборота няма никой, при което следва удар в гърба като от товарен влак. Много специфично и трудно се управляват автомобилите от тази ера (например феррари Ф40). Като добавим студените гуми и че в Ардените е *** студ по това време т.е пистата също е студена, а също и темпото не изглежда да е състезателно, не е случайно, че се е случило точно това, точно сега.
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Владо ,Петър не преписва! Петър преразказва клипа! Преди беше "Преразказ по картина", но 21ви век....:))) П.С.Ей сега пак ще ме блокират:)))
  • #1
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Владо ( преди 2 години )
    Аз наистина се изумявам понякога на статиите тук.От 0:52 до 0:54 ясно се вижда преминаването на друг автомобил вляво от въртящото се на пистата Porsche.Поне авторът на статията поне прегледа ли видеото, или просто преписва наизуст?