IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen ID.4 влезе в Книгата на Гинес

Кросоувърът постави рекорд за най-дълго пътуване на електромобил

Eлектрическият кросоувър Volkswagen ID.4 влезе в Книгата на рекордите Гинес, след като записа най-дългото пътуване с електромобил. Пилотите Райнер Цитлоу и Дерек Колинс прекараха последните 100 дни в автомобила, като за този период посетиха 628 дилърски центъра на Volkswagen в САЩ.


VW ID.4


Двамата изминаха общо 56 328 км, което официално е най-дългото пътуване на електромобил без използване на слънчева енергия. Цитлоу и Колинс преминаха през 48 щата, преди пътешествието им да приключи в щаб-квартирата на германския производител в Херндън (Вирджиния).

Целта на рекорда е не само да докаже надеждността на Volkswagen ID.4, но и да се провери готовността на националната инфраструктура за зареждане на електромобили. Според Volkswagen, това пътуване е доказателство, че електрическият кросоувър е напълно реална и ефективно работеща алтернатива на бензиновите автомобили.


VW ID.4 рекорд


Самият Цитлоу има огромен опит с подобни пътешествия с модели на германската марка. По-рано той измина разстоянието от Аляска до Аржентина само за 12 дни. Негов е и рекордът за най-бързо пътуване – 9 дни, от най-северна точка на Европа до най-южната на Африка, като за него беше използван VW Touareg.

Снимки: Volkswagen

0 от 500
  • #8
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Тиква ( преди 2 години )
    Ха ха ха, ваген и качество,ха ха ха.
  • #7
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Абе друго си е 1.9 TDI
  • #6
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Пътници са ( преди 2 години )
    Нямат шанс ел кола вече всеки може да направи
  • #5
    7 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    смешна реклама на волксваген и електрифай америка, истината е точно обратната
  • #4
    9 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Защо поправяте думата която означава частно пътуване с цел посещение на културни и други обекти с опознавателна цел/ексглокзия/,ми обяснете.
  • #3
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Защо трябва да се поправя думата ексглокзия.
  • #2
    5 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    560 км. на ден не е алтернатива на двг задвижването или хибрида.При пътуване в чужбина минавам по около и над 1000 км според зависи,но на ден по-малко от 600 км ни минаваме. Това се случва при ексглокзий които си организираме с коли аза срок от 10-12 дена. С електричка за сега най-много до границата да стигна и малко отвъд нея,за сега за мен те нямат никакъв шанс.
  • #1
    14 rate up comment 1 rate down comment
    Бай Гошо ( преди 2 години )
    Много интересен рекорд. 560 километра средно на ден, от дилър до дилър(където най-вероятно има зарядна станция). Стига да има кой да плати за тази разходка, бързо ще се намери кой да подобри този рекорд. Ами какво да кажем тогава за всички таксита електромобили които се карат непрекъснато от двама шофьори?