IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda Civic Si: По-малко мощност, но и по-добро поведение

Новата версия на популярния модел ще се предлага само с ръчни скорости

Японският производител Honda представи нова версия на Civic, която е насочена съм спортно шофиране и традиционно получава добавка Si. Тя е с намалена мощност спрямо своя предшественик, но го превъзхожда като пътно поведение, твърдят от компанията.


Honda Civic Si


Под капака на Civic Si е поставен 1,5-литровия турбо-мотор от стандартния модел, като в случая той развива 200 к.с. Това е с 5 к.с. по-малко от мощността на предишното поколение, но пък инженерите на Honda са направили редица подобрения по двигателя.

Например, въртящият момент от 260 Нм, който досега беше достъпен при 2100 об/мин, вече е на разположение на шофьора при 1800 об/мин. От компанията твърдят, че промените са направени за получаване на повече максимална мощност преди пика от 6000 об/мин.


Honda Civic Si


Както бе обявено по-рано, новата Civic Si ще се предлага единствено с механична скоростна с 6 предавки, която е модернизирана и до голяма степен повтаря тази на Type R. Трансмисията е преработена, като превключва предавките с 10% по-бързо. За това помага и специален лост за смяна на скоростите.

Друга новост в модела е двойната изпускателна система, която подобрява с 27% потока на отработените газове в сравнение
със стандартния Civic. Едномасовият маховик е с 26% по-лек от този на предшественика и това осигурява с 30% по-добра реакция на газта. Диференциалът с ограничено приплъзване е част от стандартното оборудване, както и задното многозвенно окачване.

Още снимки на спортната Civic - вижте в галерията:

Новата Honda Civic Si се предлага базово с 18-цолови джанти, както и в специален цвят Blazing Orange Pearl. Дизайнът е по-агресивен, като за това помага и боядисаният в черно спойлер на багажника. В същия цвят са и корпусите на огледалата.

Интериорът до голяма степен повтаря този на стандартния Civic, но има множество червени акценти, алуминиеви педали и чифт спортни седалки с интегрирани подглавници и подобрена странична опора. Подобно на стандартния седан, версията Si получава 7-инчов цифров дисплей на водача и 8-инчов сензорен екран с безжични Android Auto и Apple CarPlay.

Снимки: Honda

0 от 500