IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW M3 спори с Mercedes-AMG C63 и Audi RS5 на пистата

Три различни състезания – един и същи победител (ВИДЕО)

Екипът на Carwow организира поредното любопитно състезание в различни дисциплини, в които сили премерват представители на трите големи конкуренти BMW, Mercedes-Benz и Audi. В случая мощността на автомобилите е почти еднаква, така че основна роля играят системите за задвижване.


BMW M3 vs Mercedes-AMG C63 vs Audi RS5


На старта застава новото поколение на BMW M3 във версията Competition. Тя разчита на 3,0-литров туин-турбо двигател с 6 цилиндъра, който развива максимална мощност от 510 к.с. В този случай тягата се прехвърля към задните колела, въпреки че тази модификация се предлага и с фирмената система за задвижване на четирите колела Drive.

Със задно предаване и и Mercedes-Benz C63, който също пристига в специално изпълнение -. Black Series. Седанът е на пазара от 10 години, като разчита на 6,2-литров атмосферен V8 двигател с 517 к.с. и 7-степенна роботизирана скоростна кутия с двоен съединител.

Третият участник – Audi RS5, разполага с най-слабия двигател от трите участника. Това е 2,9-литров битурбо V6 с 450 к.с., който е съчетан със 8-степенна автоматична скоростна кутия. Мощността се изпраща към фирмената система за задвижване на четирите колела Quattro.



След бързо сравнение на звука идва и времето за истинското състезание, което и в трите старта завършва с един и същи победител. И той е най-новата кола в групата, която изпреварва конкурентите си.

Снимка и видео: Carwow

0 от 500
  • #1
    10 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Не че да ви апострофирам ама разликата между БМВто и Аудито е с 60 коня разлика и 15 кг. по-ниско тегло за БМВто, вероятно заради системата 4Х4 на Аудито. Може да не ви звучи много като разлика, но който си е правил ремап на колата ще ви го каже 30-40 коня като качи с чип тунинга и колата се усеща осезаемо по-бърза. Така че 60 коня повече и 15кила по-ниско тегло се усещат, от видеото става ясно, че ако бяха с еднакви коне Аудито щеше да бие.