IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Мъск похвали Volkswagen и разкри защо Tesla e №1

Милиардерът поощри преминаването на германците към електромобили

Главният изпълнителен директор на Tesla – Илон Мъск, направи любопитно видео-обръщение към 200 топ-мениджъри от VW Group, събрани в Алпбах (Австрия). Това стана по молба на колегата му в германския концерн Херберт Дийс, който по-късно качи и видеото в социалните мрежи, съобщава вестник Handelsblatt.


Херберт Дийс


В изявлението си Мъск нарече Volkswagen „икона“ и „най-големия съперник на Tesla”. Милиардерът разкри пред служителите на германския концерн причините, поради които компанията му изпреварва значително конкурентите си на пазара на електрически превозни средства.

Основната от тях, според Мъск, е стилът му на управление на компанията. Шефът на Tesla е инженер и добре познава целия процес по създаването на един автомобил. Така той може да следи всичко – от разработката, през веригата за доставки и логистиката до производството му.

На свой ред, Дийс разкрива, че е поканил Мъск като „гост-изненада, за да покаже, че Volkswagen се нуждае от по-бързи решения и по-малко бюрокрация, за да извърши най-голямата трансформация в своята история – преминаването към производство на изцяло електрически превозни средства.


Херберт Дийс


Той даде и конкретен пример – само за 2-3 седмици в Tesla са пренаписали напълно софтуера на своите автомобили, за да може да се премине от един микрочип, който е изчезнал от складовете и от пазара, към друг. Дийс допълни, че въпреки конкуренцията между двете компании, те ще продължат да поддържат връзка и обеща, че съвсем скоро ще посети новата фабрика на Tesla край Берлин.

Шефът на VW Group още преди месец обяви, че отварянето на завода на Tesla в Германия ще принуди местната автомобилна индустрия да вземе спешни мерки, за да може да отговори на бързо развиващия се американски производител на електромобили. Една от тези мерки е планът на Volkswagen за построяване на 6 големи фабрики за батерии в Европа до 2030 година.

Снимки: Twitter

0 от 500
  • #9
    2 rate up comment 8 rate down comment
    до 9-тият клоун ( преди 2 години )
    Добре е че си жегнат припознат и надупен другото си го знаеш ва ген фенче смешнп
  • #8
    4 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    ако може номер 1 и 2 да спрат да ни разказват за желанията и приключенията си с вибраторите, става банално
  • #7
    10 rate up comment 2 rate down comment
    До 8 ( преди 2 години )
    Не ги разбирам тия работи, ти като по-вътре в нещата можеш да разкажеш как си вадиш пари продавайки си ***. Ама като те гледам, май си го продаваш за жълти стотинки, защото не виждам да си забогатял с тоя 30 годишен Сивик и още живееш при майка си.
  • #6
    4 rate up comment 10 rate down comment
    До 6-ти ( преди 2 години )
    Че и пор но актрисоте правят пари бегай бърже да те дупят не гри
  • #5
    29 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Кучетата си лаят а кервана си върви. Какъв бил Мъск, какви били ВАГ... Хората си правят пари а вие седите жалки под монитора и ще си счупите пръстите да пишете глупости, една умна приказка не виждам да е написал някой. Вместо да си губите времето да пишете простотии, вземете измислете как и вие да изкарате някой лев, да си купите нещо хубаво, да си пооправите животеца, да помогнете на семейството си. Ето това са важните неща. Мъск и ВАГ знаят как да си продават стоката и да печелят.
  • #4
    8 rate up comment 17 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Толко са жалки и изостанали фв и са толко паднали че чакат "Свети Мъск" мошеника да ги пофали днеска пак е отложил Сайбъртръка Ама и фв с тия китайски батерии не ги виждам
  • #3
    10 rate up comment 13 rate down comment
    VAYK ( преди 2 години )
    Дийс се мазни на Илън понеже го беше канил за CEO на TESLA преди да поеме ФВ! Исината е че Хюндай/Кия са с по-добри ел. коли от ФВ! Само сравни характеристиките на Йоник 5/ ЕВ 6 с Айде 4/ Еняк/ Е трона и ще разбереш веднага за какво иде реч!
  • #2
    4 rate up comment 27 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 2 години )
    Къв инженер е тоя клоун? Самоук жичкаджия! "Успехите" му са в престъпването на закона и близките връзки с Чичо Сам, който му налива кинтите...
  • #1
    6 rate up comment 17 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 2 години )
    Колега, те не са ги изключвали :D