IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda се отказа от пускането на Fabia Combi

Новите екологични стандарти са причината за решението на компанията

Новото поколение на Skoda Fabia вече е на пазара, като то заедно с кросоувъра Kamiq са единствените представители на марката в сегмент В. Към тях трябваше да се присъедини и Fabia Combi, но в крайна сметка това няма да стане, съобщиха от компанията.


Skoda Fabia Combi


Премиерата на комбито беше планирана за 2022 година. Чехите обаче се отказват от пускането на подобен автомобил на пазара, като причината за все по-жестоките екологични стандарти – предстоящото влизане на Евро 7, които оказват влияние върху цялата гама на марката.

Само преди няколко месеца шефът на Skoda – Томас Шафер, обяви, че компанията залага много на бъдещото комби Fabia, но явно нещата са се променили. Освен това, на пазара се залага основни на кросоувъри и SUV-модели, които постепенно изтласкват комбитата и това също оказва влияние.

Друга причина за отказа от Fabia Combi е платформата MQB A0. Тя е в основата на най-малките модели на Volkswagen Group, но трябва да бъде модифицирана специално за този автомобил. А това означава допълнителните разходи, които ръководството на компанията счита за излишни.

„Трябва не само да насочим повече усилия към електромобилите, но и да се разделим с някои продукти с двигател с вътрешно горене, като това ще стане по-бързо от планираното. Затова и решихме да се откажем от някои модели, сред които е Skoda Fabia Combi”, се казва в съобщението на ръководството на чешкия производител.

Снимка: Skoda

0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Моби ( преди 2 години )
    Да, за какво да пускат комби на пазара, като имат леко повдигнато комби или хечбек на двойна цена.
  • #1
    1 rate up comment 10 rate down comment
    Гост ( преди 2 години )
    Тия по-добре да се откажат изобщо да произвеждат автомобили.Завода им затворен до Нова година.Пръчки приемат за след година.Те дотогава ще излязат нови модели.Двигателите им проблемни маслояди.