IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche продаде повече Taycan, отколкото 911 и Panamera

Електрическият модел изостава единствено от двата кросоувъра на марката

Кросоувърите Cayenne и Macan продължават да са двата най-успешни модела на Porsche на пазара, но на трета позиция вече се нарежда електрическият Taycan. От компанията съобщиха, че през тази година са продали 28 640 бройки от този модел, като той изпреварва дори легендарното 911 във всички му модификации.


Porsche Taycan


Статистиката на продажбите показва, че 27 972 екземпляра от 911 са доставени на клиентите от началото на годината. На четвърта позиция се нарежда Panamera с 20 275 продажби, а след това идват 718 Cayman и Boxster, чийто общ резултат е 15 916 единици. Лидер сред моделите на Porsche си остава Cayenne с 62 461 продажби, следван от Macan с 81 944 бройки.

Като цяло марката отчита 13% повече общи продажби, като ръстът е на всички основни пазари „Много голямото търсене на нашите спортни автомобили продължава и през третото тримесечие, което ни прави особено горди и щастливи“, коментира Детлев фон Платен - член на УС на Porsche, който отговаря за продажбите и маркетинга в компанията.


Porsche Taycan


Най-големият си ръст марката отчита на пазара в САЩ – с 30% спрямо същия период на миналата година. В Северна и Южна Америка общото увеличение е 29%, докато в Китай той е по-скромен – само 11%.

„Листата с поръчки е пълна до края на година, което ни изпълва с ентусиазъм. Ситуацията с коронавируса обаче остава динамични и това ни изправя пред сериозни предизвикателства. Засега се справяме, тъй като успяваме да реагираме много бързо и гъвкаво на всички промени“, каза още Фон Платен.

Снимки: Porsche

0 от 500
  • #23
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Жмъ ( преди 2 години )
    Тайкан няма официално време на Нюрбургринг , но когато има ....ще е рекорд .
  • #22
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    ""Лидер сред моделите на Porsche си остава Cayenne с 62 461 продажби, следван от Macan с 81 944 бройки."" !!! Е как модела с повече продажби следва модела с по-малко?
  • #21
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Сад ( преди 2 години )
    Sad note ....има GT3 ,което е също много по - бързо ....и струва два пъти по малко.... Къде го къса дори с завои:D ако смяташ , че да караш 2.2 тона кола по завоите е забавно....само доказваш , че нищо не разбираш от коли ...holy macaroni :D
  • #20
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Сад бойс ( преди 2 години )
    Нюрбургринг писта номер 1 ли е в света? Дори " бавният" Тайкан има по-висока скорост от Плейд за момента ( доказателство , че може да вдигне много повече от 260????) Не можеш да си купиш плейда от Лагуна Сека. GT2 RS не си я купува бай Иван - както и Плейд. Като GT2 RS няма друга кола ... несъмнено е номер едно на най тежката писта в света ( на никой няма да му пука , че имаш два плейда , дето даже не дават време за топ 50...bro ..u crazy :D
  • #19
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Доообреее ( преди 2 години )
    Аре купи си тази кола , дето прави 1:28 на Лагуна сека :D бърз отговор - не можеш, но Поршето дето - изненада , изненада също прави 1:28 на същата писта - можеш .. А иначе , тази дето можеш да я купиш - я видяхме на Нюрбургринг, и не впечатли много... с време в топ 100 на Нюрбургринг (урааа ) , а на първо място е Порше ...that's all folks
  • #18
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 2 години )
    Казах ти, че няма да разбереш :D Мислиш за някакви си секунди ...
  • #17
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 2 години )
    Я се върни в началото и тогава говори...
  • #16
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 2 години )
    ЗАВОИ! Нещото, което обикновения шофьор не обича и не разбира ;)
  • #15
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Ш'Минтирит ( преди 2 години )
    За какво ти е тогава състезателна кола? Какви са и предимствата при шофиране по пътищата?
  • #14
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 2 години )
    Ти ако се състезаваш в града аз не го правя! Слез от трамвая пробвай да се качиш на кола и ще разбереш!