IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кои са "най-американските автомобили" за 2021 година?

В Топ 10 на тази класация попадат и 4 модела на японски производител

Всяка година в САЩ се изготвя класация за "най-американските" автомобили на пазара. С това се занимава Бизнес школата на Американския университетът във Вашингтон, чиито експерти оценяват моделите.


Chevrolet Corvette


В случая се използват не само производствените показатели и произхода на отделните компоненти, но се гледа също американския принос в разработката на автомобила и дори местоположението на щаб-квартирата на производителя. Отчита се, разбира се, каква част от колата и нейните компоненти и оборудване са произведени в САЩ и Канада.

Начело в класацията за "най-американски автомобили" през тази година е Ford Mustang GT с двигател V8 5.0 и механична скоростна кутия. При него локализацията на модела достига 77%, а крайната оценка е 88,5 точки. Версията с автомат, както и тази с 4-цилиндров EcoBoost, обаче получават едва 51% и 75,5 точки, като това ги праща на 10-а позиция.


Ford Mustang

На второ място се нарежда купето със средно разположение на Chevrolet Corvette Stingray - 72% и 86 точки, а на трето - Tesla Model 3, чийто резултат е 65% и 82,5. В Топ 10 преобладават моделите на американските марки, но на 9-а позиция са 4 автомобила на Honda с еднакви показатели. Това с Odyssey, Passport, Ridgeline и Pilot - 70% и 70 точки.

При производителите лидер е Tesla с 81%, което е напълно логично, тъй като всички нейни модели, продавани в САЩ, се произвеждат в страната. Следват Ford и GM с резултати от над 70%.


0 от 500