IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota успя да „спаси" производството на Land Cruiser 300

Компанията намери достатъчно чипове и за новия Lexus LX

Японската компания Toyota разкри плановете си за ноември, които предвиждат безпроблемно производство на всъдехода Land Cruiser и на неговия брат Lexus LX, представен само преди 2 дни.


Toyota Land Cruiser 300


През следващия месец японците смятат да произведат около 900 000 нови автомобила. Това е отличен резултат, след като през ноември миналата година компанията успя да сглоби 830 000 коли, докато резултатът през септември и октомври е много по-слаб зарази дефицита на микрочипове.

Оказва се, че Toyota е на път да излезе от трудната ситуация и е успяла да осигури електронните компоненти, които са нужни за производството на новия автомобили. Особено важно за компанията е производството на Land Cruiser 300, тъй като интересът към него е 4 пъти по-голям от очакването.

Усилията на японската марка за преодоляване на дефицита от чипове дават резултати. Toyota излезе начело по продажби на пазара в САЩ след първите 9 месеца на година, като изпревари лидера от близо един век General Motors. В Европа компанията също записва увеличение на продажбите на фона на общия спад.

Снимка: Toyota

0 от 500
  • #7
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Е.И.С ( преди 2 години )
    В последните 6 години минах само на лексус (лека кола за жената и SUV за мен) и мога от опит да кажа че европейските автомобили са много назад. За ваг група няма да говоря, добре че са те че в сервизите да имаме работа
  • #6
    2 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Хех, абе колко милиона глобиха Тойота и колко милиарда вагонетките в САЩ и то при положение че Тойота има към 5 пъти по-големи продажби?? Въобще не можеда става дума за приравняване на двете нарушения. Факт е че измамници като вагонетките други няма, а не може и да и има.
  • #5
    4 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    До 6: Хех, да бе, канцерогенните дизели с измамен софтуер ли са "еко"? Или глобите за не покриване на стандартите за емисии. Ха-ха, пълни кухавелници сте вагонетките, ей.
  • #4
    13 rate up comment 10 rate down comment
    Ники димитров ( преди 2 години )
    Имам ленд крузер орадо 170 000 км, не е влизал в сервиз от както го взех нов, карал съм го като за последно. Имам 200 ица 5.7 и е разкошна , сега си взех 300 ицата , юбилейната и е направо в *** . Като цяло не случайно има ограничения в ес за тези автомобили за да не убиват немските марки. Не знам как имате смелост и очи да коментирате нещо което дори не сте виждали на живо !
  • #3
    9 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Зависи от дефиницията за премиум - дали под премиум се разбира надеждни и комфортни автомобили с доволни собственици, или кацерогенни тракащи, друсащи и чупещи се талиги окичени с евтини китайски диодчета като коледни елхи.
  • #2
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Адриан Митов ( преди 2 години )
    Само 80
  • #1
    12 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Серията 300 както и предишната 200 няма нищо общо с Land Cruiser. Трябва да му сменят името на Road Cruiser. Истинския Land Cruiser е серия 70 с цял мост отпред и се произвежда и в момента но не се продава на всички пазари.