IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota отива на съд заради нарушени патентни права

Производител на стомана съди автомобилната компания за 179 млн долара

Най-големият производител на стомана в Япония - Nippon Steel Corp, заведе съдебен иск срещу Toyota и нейния доставчик - китайската компания Baoshan Iron & Steel Co. Обвинението е за нарушени патентни права, а сумата, за която претендира ищецът, е 179 млн щатски долара, съобщава Reuters.


Toyota


Производителят на стомана твърди, че Toyota е нарушила негов патент, като е използвала неправомерно магнитни стоманени листове за своите автомобили. Те осигуряват по-ниски загуби на енергия и затова са много често използвани при електрическите превозни средства.

Искът обаче е доста странен, тъй като Toyota е основният клиент на Nippon Steel. Това обаче не пречи на компанията за производство на стомана да поиска от съда да забрани на автомобилния гигант да произвежда и продава коли, в които се използвал такива листа.

От Toyota определиха обвиненията като "несъстестоятелни", а заведения иск като "достоен за съжаление". От автомобилната компания са категорични, че са спазили всички правила. Проблемът в случая явно е доставената стомана от китайската компания Baoshan Iron & Steel Co., Ltd., но и оттам са категорични, че няма нарушение на патентите права.

0 от 500
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    сепуко харакири ( преди 2 години )
    ТОВА Е ХАРАКТЕРНИЯТ СТИЛ НА ТОЙОТА, КРАЖБА НА ТЕХНОЛОГИИ, СТАРИ ТЕХНОЛОГИИ, КРАЖБА НА ПАТЕНТИ.
  • #8
    8 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Тойота прави здрави и надеждни автомобили покриващи без проблем високите еко стандарти. Немците правят чупещи се канцерогенни тракалници и плащат глоби за непокриване на емисиите. Само празноглва форумна *** може да се обърка кой разполага с по-модерните технологии.
  • #7
    4 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Хората си мислят, че високите технологии са само екрани и мощни процесори. Всъщност високи технологии има при металообработката, материалознанието, методите за сглобяване, тапицериите, рециклирането, компютърните симулации и дизайн и кажи-речи всеки аспект на автомобилите. И Тойотка сериозно изостава в практически всички сфери, затова краде каквото може и лъже и емисии.
  • #6
    5 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Пробвай се да излъжеш по-убедително. Никой доставчик не ползва чипове само на един доставчик, дори Тойотка, която е на дъното по модерни технологии и използва много по-малко чипове от VW или Хюндай.
  • #5
    3 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    До 5: Пак не уцели. Тойота ползва чипове от Renesas, японски доставчик.
  • #4
    2 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    японците роботизираха още от 80-те .... факт е, че нищо не знаете
  • #3
    7 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    До 4: Кое е факт? Произведените в Япония автомобили ползват японски доставчици, произведените в Китай - китайски. Това е факт. Коментар 1 е пълна глупост.
  • #2
    6 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Тези които са сложили минуси на първото мнение, биха ли се обосновали защо са ги сложили? Всичко което е написано в мнението е факт който може да се прочете от статията.
  • #1
    6 rate up comment 10 rate down comment
    Кимоното ( преди 2 години )
    Нормално за Япония. Лъжи измами и безчет нарушения.