IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lada загатна следващата Niva

Всъдеходът все още е скрит, но вече им яснота как ще изглежда (ВИДЕО)

Руският YouTube канал "На заводе" публикува видеозапис от речта на главния дизайнер на АвтоВАЗ Жан-Филип Салар. В новото видео специалистът говори за бъдещата Lada Niva, наричайки екстериора на SUV-модела „наистина готин“.  В самия край на видеото дизайнерът се озовава близо до „Нива“ от следващото поколение, която е покрита с дебело бяло одеяло.


Lada Niva


От покрития автомобил може да се различат само детайли от силуета на всъдехода, но явно под покривалото има пълноразмерен макет на бъдещата Lada Niva. Трудно е да се прецени екстериора на бъдещото поколение въз основа на представените кадри, но някак си цялостната визия силно напомня за модифициран вариант на настоящия Dacia Duster.

Последното не е особено изненадващо, като се има предвид, че следващите поколения на двата модела ще споделят множество общи гени. Все пак, с малко фантазия, можем да предположим, че конкретно Niva ще получи ъгловата предница с хоризонтална ориентация, масивна броня, както и щампования по страниците и релси на покрива. 


Lada Niva


Като цяло, очертанията на макета доста напомнят за скиците на дизайнерите от АвтоВАЗ, представени по-рано тази година (на снимката). Според Жан-Филип Салар дизайнът на бъдещата Lada Niva е преминал през всички етапи на одобрение и сега експерти в Москва и Толиати работят усилено по изпълнението му. В същото време главният дизайнер на концерна казва, че новият имидж на марката ще стане „мощен и силен“, а екстериорът на кросоувъра ще бъде „наистина готин“.

Видеото с презентацията на Салар вижте тук:


Ще ви припомним, че новото поколение Лада Нива трябваше да дебютира още догодина, но, заради новата стратегия на компанията-майка Renault, лансирането бе отложено за 2024 година. Моделът ще бъде изграден на платформа на френския концерн, като ще използва и същите двигатели и задвижваща система като следващия Dacia Duster. С новия си всъдеход, руската марка планира да се завърне и на пазари в Европейския съюз.

0 от 500