IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Джереми Кларксън посочи най-добрата кола на годината

Във Великобритания връчиха традиоцинните Motor Awards 2021

Известният телевизионен журналист Джереми Кларксън взе участие във връчването на наградите Motor Awards 2021 във Великобритания, където посочи собствения си фаворит за званието "най-добър автомобил на 2021 година".


Toyota GR Yaris


Бившият водещ на Top Gear свята, че Toyota GR Yaris е един от най-приятните и най-завладяващи автомобили, които е карал през живота си. Той е впечатлен от представянето на модела както при преминаване през пресечена местност, така и на лед. Според Кларксън, този автомобил е бъдеща класика.

Организаторите на конкурса Motor Awards 2021 явно не се съгласиха с мнението на журналиста, но все пак връчиха награда на Toyota GR Yaris, която беше избрана за "най-добър хот-хеч". А за "най-добър автомобил на година" беше определен Ford Mustang Mach-E, който, според журито, "съчетава великолепен външен вид, висока производителност и великолепна управляемост".


Land Rover Defender


Специалната награда на конкурса беше връчена на култовия Land Rover Defender, който предлага комбинация от съвременни технологии, здрава конструкция и висока проходимост. За "кросоувър на годината" беше избран Nissan Qashqai, а за "всъдеход на година" - Kia Sorento PHEV.

Ford Kuga беше класиран на първо място при семейните автомобили, докато Opel Corsa беше посочен като модела с най-добро съотношение на цена и качество. Почти аналогичният по размери Fiat 500е получи приза за "най-добра малолитражка на годината".


Hyundai Ioniq 5


С две награди - за дизайн и иновации беше отличен Hyundai Ioniq 5, докато за най-добър електромобил беше посочен Tesla Model 3. Лидер в класа на премиум-автомобилите е Rolls-Royce Ghost, а Porsche Taycan Cross Turismo беше посочен като най-подходящият модел за приключения.

Друго Porsche - 911 GT3, победи в раздела "спортен автомобил на година", а Mini Clubman получи награда за "най-добър модел за транспортиране на животни". При производителите първото място е за Lotus, като то се дължи на факта, че британската марка преживя кризата и дори в тежки условия пусна два модела - електрическия Evija и бензиновия Emira.


0 от 500
  • #8
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Тоя голям капацитет се извъди.
  • #7
    10 rate up comment 17 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Джереми е шоумен с основна аудитория пубертети. И изразните му средства са за тях.
  • #6
    19 rate up comment 1 rate down comment
    Бай Гошо ( преди 2 години )
    Най-добър модел за транспортиране на животни? Какви ли не категории измислиха само и само да има награди за всички. И за колко големи животни става въпрос щом като минито е най-подходящо?
  • #5
    13 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Може да прави шоу - все пак това му е работата, но именно тази му работа позволява да се докосне до всичко възможно на този свят и е един от малкото, които имат истинско наблюдение.Колкото до Тойотата, не знам някой да не е каза, че е зверски автомобил.
  • #4
    9 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Кларксън е циркаджия. Той прави шоу да забавлява хората и това което казва не трябва да се приема сериозно. Има други хора които коментират сериозните технически неща. Top Gear и подобните му предавания са за развлечение.
  • #3
    18 rate up comment 1 rate down comment
    Киро ( преди 2 години )
    Тоест - награди за всички, да няма сърдити.
  • #2
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Принципно дадох глас за мр. Уейн. Генералната линия е тъкмо такава. Дълбоко нечестна и предимно користно мотивирана. Все пак!! Акцентира се на трицилиндр турбо бензинарка с 260 коня и джанти 18-ки :)). Нещо за пореден път ми се губи фокус. Защо Кларксън, защо тъкмо Кларксън. Не споря, той разбира, но човек никога не може да е сигурен с него - къде точно започва шоуто, ако въобще е имало сериозна приказка. Хипотезата, че има ангажименти по някакъв граждански договор я оставяме без последици.
  • #1
    24 rate up comment 4 rate down comment
    Мистър Уейн ( преди 2 години )
    Смешки, страх ги е да дават награди на коли, които са с ДВГ. Политкоректност на макс.