IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen превръща ID.Buzz в линейка без шофьор

Електрическият миниван ще се появи най-рано през 2025 година

Електрическият миниван VW ID.Buzz, представен като концептуален модел през 2017 година, вече е готов за серийно производство. То ще стартира догодина, а в момента във Volkswagen обмислят какви функции може да изпълнява автомобилът за бъдеше.


VW ID.Buzz


По време на Световния конгрес за интелигентни транспортни системи в Хамбург компанията представи ID.Buzz като безпилотна линейка, фургон за доставки и такси.

Автомобилът на "Бърза помощ" на базата на ID.Buzz, както и другите версии, трябва да бъде напълно автономен. Както се вижда във видеото, седалката в предната част е обърната към медицинското оборудване и към друга седалка - най-вероятно предназначена за пациента.



Във видео Volkswagen показва и още два бъдещи варианта на ID.Buzz . Единият е на безпилотно такси с 4 седалки и маса, а вторият е товарен фургон за доставки с една седалка и достатъчно място за товари.

Интериорът на всички варианти е направен от преработени материали, включително промишлени отпадъци и рециклирани рибарски мрежи. Седалките са покрити със синтетична тъкан, която ги прави по-лесни за почистване.

VW ID.Buzz
VW ID.Buzz
VW ID.Buzz

От компанията признават, че реализацията на представени идеи все още е далеч. Изпитанията на безпилотния ID.Buzz вече са започнали, като електромобилът е оборудван с безпилотна система на компанията Argo AI. Според представител на Volkswagen, процесът повече прилича на маратон, а не на спринт, така че предстоят още много тестове.

Снимка и видео: Volkswagen

0 от 500