IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ново предизвикателство - разхлаби гайките на гумите!

Опасната провокация се разпространява в една от социалните мрежи

Ново предизвикателство се разпространява в една от популярните най-вече сред младите хора социални мрежи - TikTok. Тя се нарича „Предизвикателство с гайка“, както целта да се разхлабят гайките на произволна кола и след това да се заснемат последиците. Съответно, записът трябва да бъде публикуван.


колела


Излишно е да се казва, че освен изключително опасно, това е и напълно незаконно. Действията на извършителя попадат в категорията за манипулиране на превозно средство, като в някои страни това се наказва дори със затвор, който е само допълнение към евентуалното изплащане на обезщетение на собственика за причинени щети.

Предизвикателството вече взима и първите си жертви. Шофьор от Масачузетс остана без гума, тъй като тя падна по време на движение и като по чудо щетите са само по автомобила. Учители от щата признават, че подобни провокации се разпространяват лесно сред учениците, които са много податливи на влиянието на социалните мрежи.

Местните власти също се включиха в дебата, като призоваха шофьорите да проверяват колелата на колите си преди да потеглят. Сервиз за гуми от град Чикопи пък съобщи, че вече се е наложило да затяга гумите на няколко автомобила, чиито собственици са открили същия проблем.


0 от 500
  • #15
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ако го пипна тая град ще му отсека ръцете с брадвата
  • #14
    16 rate up comment 0 rate down comment
    Антикомунист ( преди 2 години )
    Този свят наистина се е побъркал. Тези нови, разглезени и *** поколения ще го съсипят. Навсякъде искат "промяна " но към какво, всичко в света става все по зле.
  • #13
    18 rate up comment 2 rate down comment
    Car guy ( преди 2 години )
    Мислех си, че тик ток-а предизвиква младежта да се превръщат в ***, но все повече се убеждавам, че по скоро просто показва вече завършените ***. Дано повече пикльовци да си изядат боя и не пострада някой невинен.
  • #12
    25 rate up comment 0 rate down comment
    Бесен ( преди 2 години )
    Аз предлагам ново предизвикаъелство в тикток- намазан с грес ключ за гуми в нечии ***.
  • #11
    1 rate up comment 20 rate down comment
    Желяз каменноff ( преди 2 години )
    Азь имам закон ако паркира неправилно му спадам гумите
  • #10
    43 rate up comment 1 rate down comment
    Бг ( преди 2 години )
    А защо никой на коментира неуместното заглавие? Така поднесено 1) провокира 2) подтиква 3) някак си легализира. В настоящето предизвикателство се свързва с трудно, смело, дръзко, рисково, но не и с незаконно и неморално. Би трябвало да има бутон " Сигнализирай за неуместно заглавие на статия"
  • #9
    20 rate up comment 1 rate down comment
    Аз I ( преди 2 години )
    Само Макаренкова педагогика помага!
  • #8
    29 rate up comment 15 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    така се започва със скъсани гуменки филия с мас винету капачки за вентили после болтове следват джанти после цял автомобил след това главен секретар кмет министър председател с нощни шкафчета с кюлчета и с евраци миски някой като малък не е имал родители
  • #7
    48 rate up comment 1 rate down comment
    младен ( преди 2 години )
    Крайно време е да се върнат шамарите като метод за възпитание на децата. Стига с тия евроге.ски ценности - детето да не се удря.
  • #6
    36 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    За съжаление се крият и гледат да не ги види никой. Иначе като го хванеш клекнал до колата може да си получи коледния подарък преди Коледа под формата на свободно съчетание с бухалки и ключ за гуми.