IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla подобри собствения си рекорд по продажби за 3 месеца

Дори дефицитът на чипове не попречи на американската компания

Компанията Tesla подобри собствения си рекорд по продажби на електромобили през третото тримесечие на 2021 година.За този период американският производител е реализирал 241 000 нови превозни средства, съобщава агенция Associated Press.


Tesla


В сравнение с аналогичния период на миналата година продажбите са се увеличили със 72%. Тогава за третото тримесечие резултатът е 140 000 единици. Ръстът беше напълно очакван, но повечето експерти предвиждаха около 227 000 реализирани автомобили.

Ако се гледа периода от началото на януари до края на септември, дилърите на Tesla са успели да продадат 627 000 нови машини. Това вече е повече от целия обем на реализирани електромобили през 2020 година, който беше малко под 500 000.


Tesla


Очакванията са, че последното тримесечие ще бъде още по-успешно за Tesla. В компанията предвиждат да завършат 2021 година с около 900 000 продажби. А целта, която са си поставили американците, е догодина да преодолеят границата от 1 млн продажби.

Снимки: Tesla

0 от 500
  • #8
    3 rate up comment 1 rate down comment
    VAYK ( преди 2 години )
    Аз мисля, че ако докарат доставката до 2-3месеца са отвяли конглокенцията!
  • #7
    8 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    хаха, комунистите сте най-големите ***, че и най-смотаните
  • #6
    2 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Подсъзнанието върти номера на джендърите с особени предпочитания - привиждат им се бити зъгове. Освен това тайно си мечтаят за приемане в Бг на истанбулската. В рамките на празненствата по повод на приемането, тайно мечтаят животът някой ден да се е стекъл така, че да потеглят от Бг с Плейд в посока Нордшлайфе, където да поставят нов рекорд, обаче от 0 до 100. Обаче, още от Белград ще върнат Плейда на репатрак и директно ще го експозират на витрина поради липса на зарядни и достъпен ток.
  • #5
    8 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Още чакате ли им фалита?...Мълчите като бит зъг.
  • #4
    1 rate up comment 5 rate down comment
    До долния ( преди 2 години )
    И колко е скъп? Мерцедеса излиза с цена 100 000 долара с 300к.с. и 800км. пробег. Топ версията с 800к.с. е с цена 130 000 долара. Същата цена като на Плейд.
  • #3
    1 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Добри са от Тесла, спор няма! Както казва Карлос Гон Само германците могат да спрат Tesla. Но дали ще успеят? Времето ще покаже. Но мисля, че в момента Мерцедес EQS е най-добрата електрическа кола, може да е с 200к.с. по-слаба от Плейд и 1 секунда по-слабо ускорение, но интериора, материалите са класи, класи отгоре а и пробега е 800км. доста повече от Плейд. Всъщност Мерцедеса отвътре прилича на космически кораб. Така, че германците със сигурност ще труден противник за Тесла.
  • #2
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    След като в световен мащаб беше окончателно решен генералният проблем, а именно: осигуряване на неизчерпаема, сигурна, евтина, достъпна по уай-фай на всяко желано място електрическа енергия (което прави всъщност дори батериите ненужни), ЕДИНСТВЕНИЯТ ПРОБЛЕМ ПРЕД ЧОВЕЧЕСТВОТО е да се намери сигурен начин тесла да вкарва всяка година по една нова фабрика в експлоатация.
  • #1
    12 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Тесла се отпуши, трудните времена отминаха и вече никой не може да ги спре. Преди време можеше, но сега вече не може!