IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Поредната Tesla се запали и изгоря напълно

Батерията на Model S P100D пламна в сервиз

Поредният електромобил на Tesla - този път Model S във версията P100D, беше напълно унищожен, след като се е запалил в сервиз в градчето Мариета, щата Джорджия. За инцидента беше съобщено във Facebook-страницата на града, но причини не се посочват.


Tesla пожар


Публикуваните изображения показват, че батерията на електрическия седан се е запалила, докато той е бил паркиран в сервиза. По-голяма част от щетите по колата са концентрирани около кабината - най-вече от страната на водача, което подсилва предположенията, че огънят е възникнал там.

Каквато и да е причината, изглежда, че пожарни екипи са пристигнали на мястото доста бързо, тъй като са успели да потушат огъня, преди той да погълне цялата каросерия или да се разпространи до паркираната наблизо Tesla Model 3. Изгорелият автомобил е бил повдигнат, за да може пожарникарите да имат по-добър достъп до батерията и да насочат силен поток вода в нея.


Tesla пожар


Това не е изолиран инцидент с електромобил, нито е ограничен само с коли на Tesla. Производители харча милиони са сервизни акции на модели, при които има опасност от самозапалване. Това вече засегна модели като Chevrolet Bolt, Porsche Taycan, Ford Mustang Mach-E, Ford Kuga PHEV и Hyundai Kona EV. На свой ред, Tesla също трябваше да плати 163 млн долара за отказа да замени батерии по гаранция, след като те загубиха повече от половината от обхвата си само за 6 години употреба.

Снимки: Facebook

0 от 500