IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota представи състезателен всъдеход с мотор от Land Cruiser 300

Прототипът е на базата на стандартен пикап Hilux и ще участва в рали "Дакар"

Компанията Toyota показа нов състезателен всъдеход под името GR DKR Hilux T1. Автомобилът е специално построен за участие в рали "Дакар" догодина, като в момента преминава необходимите тестови изпитания, съобщава Carscoops.


Toyota GR DKR Hilux T1


Прототипът е създаден на базата на стандартния пикапа Hilux и е оборудван с 3,5-литров бензинов двигател V6, който се поставя на новия Land Cruiser 300. На стандартния всъдеход този агрегат развива 415 к.с., но се очаква за GR DKR Hilux T1 мощността да бъде увеличена. С колко точно, засега от компанията ре разкриват.

В сравнение с предишния състезателен всъдеход, който участва в "Дакар", ходът на окачването на машината е увеличен от 280 до 350 мм. Широчината на автомобила е нараснало да 2,3 метра. Освен това, GR DKR Hilux T1 получава специални 37-цолови джанти.


Toyota GR DKR Hilux T1


Към момента Toyota е произвела 4 тестови прототипа на новия състезателен автомобил. Главен пилот на марката в ралито догодина отново ще бъде Насер Ал-Атия.

Снимки: Toyota

0 от 500