IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Mercedes-AMG C63 с 4 цилиндъра е доста бърз на "Нюрбургринг"

Ревът на V8 двигателя обаче със сигурност ще липсва на мнозина (ВИДЕО)

По-рано тази година Mercedes-AMG обяви, че новото поколение на C63 няма да получи V8 двигател, а на хибридна система с 4-цилиндров мотор. Така компанията си навлече доста критики, но тя няма особен избор, тъй като трябва да спази новите екологични изисквания.


Mercedes-AMG C63 S E Performance


Прототип на C63 беше заснет да върти обиколки на пистата "Нюрбургринг", където показа сериозна скорост. Вече е известно, че под капака на модела е поставен 2,0-литровият турбомотор (M139) от компактните автомобили на Mercedes-Benz, но с някои промени. Агрегатът получава електрически турбокомпресор, който е същият като на хиперколата AMG One. Само двигателя с вътрешно горене ще развива 442 к.с.

Най-вероятно моделът ще получи името Mercedes-AMG C63 S E Performance, като на "Нюрбургринг" бяха забелязани седан и комби. И двете машини са много бързи (това се вижда и във видеото), но някои наблюдатели вече обявиха, че има много какво да се желае от звука им сравнение с рева на V8.



Факт е, че C63 трябва да се адаптира, за да оцелее в новите условия и затова е нужен електрически двигател, който да компенсира загубата на четири цилиндъра. Електрическият мотор, монтиран отзад, развива 201 к.с. и 320 Нм при кратки ускорения от 10 секунди, а постоянната му мощност е 94 к.с. Има и стартер-алтернатор с ремъчно задвижване, който произвежда 14 к.с. и се използва за стартиране на двигателя с вътрешно горене.

Със сигурност теглото ще бъде проблем, като се има предвид литиево-йонната батерия с капацитет 6,1 кВт/ч и двустепенната трансмисия на електродвигателя. Изчисленията обаче показват, че мощността ще бъде 643 к.с. за кратък момент и над 500 к.с. постоянно.


Mercedes-AMG C63 S E Performance


Другите промени спрямо стария C63 включват задвижване на всички колела и режим на движение само на електричество. Ускорението от 0 до 100 км/ч ще отнема под 3 секунди, което е впечатляващо постижение за автомобил само с 4 цилиндъра под капака.

Снимки и видео: CarSpyMedia

0 от 500