IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini разработва модел на ток с 4 места

Електрическият Гран Турър ще бъде готов до 2027 година

По-рано тази година, от Lamborghini представиха стратегията си Direzione Cor Tauri. Според тази пътна карта, производителят на суперколи от Италия ще електрифицира всичките си модели до края на 2024 година, а освен това ще добави четвърти модел в гамата си през втората половина на десетилетието.


Lamborghini Asterion LPI 910-4


Мистериозният четвърти модел на производителя от Сант'Агата Болонезе най-вероятно ще е електромобил, но от компанията все още са доста дискретни около проекта си. Спор актуална информация, обаче, става въпрос за Гран турър (GT), който ще има конфигурация на седалките от 2+2 места. А според изданието  Automotive News машината ще се разработва в сътрудничество с Audi и Porsche.

Електрическият GT ще бъде изграден на нова архитектура, наречена SSP (Scalable Systems Platform), като от Lamborghini планират да представят сериен модел между 2025 и 2027 година. Самата платформа SSP ще служи като наследник на познатите MQB, MSB, MLB, MEB и PPE архитектури на Volkswagen Group. По-рано от германския концерн заявиха, че новата архитектура ще влезе в производство през 2026 година.


Lamborghini Asterion LPI 910-4


PPS ще е "много мащабируема" и ще бъде в основата на разнообразни като сегмент и размер автомобили, като се очаква на нея да бъдат асемблирани над 40 милиона машини. Според шефа на Audi Маркус Дюсман, новата архитектура ще позволи максимално увеличение на синергиите между сегментите и марките на групата, ще редуцира цените за производство, както и разходите за развойна дейност и адаптиране.

Връщайки се на бъдещото електрическо Lamborghini GT, става ясно, че то ще използва най-добрите електромотори и батерии, налични във Volkswagen Group, тъй като марката е една от най-престижните в портфолиото на групата.

*На снимките е показан концептуалният Lamborghini Asterion LPI 910-4 от 2014 година.

0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Противоречиш си ама тва е щото мозъка ти малък.Китайския телефон не ставал ама ай фоня ставал е нали тва говориме бе гофри че ай фоня и той китайски
  • #4
    1 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Айфон и Ъпъл са биклюк още от времето на Джобс.Но не е вярно че всичко идва от китай има корейски батерии ЛГ има и японски на Панасоник просто фв продължава с продажбата на евтини продукти на видока цена
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    То вече всичко идва от Китай. Хората си купувай Айфон и си казват топ телефон от САЩ а в САЩ няма дори произведено болче за Айфон, целия смартфон се произвежда в Китай.
  • #2
    1 rate up comment 4 rate down comment
    смех ( преди 2 години )
    наличните батерии във фв са китайски
  • #1
    4 rate up comment 1 rate down comment
    име ( преди 2 години )
    За пръв път от много години насам наистина красиво Ламборгини.