IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Комбито VW Golf R се оказа на цената на BMW 5-Series

В родината си спортният модел ще се продава за минимум 51 585 евро

Германският автомобилен производител Volkswagen обяви, че започва да продава комбито Golf R на вътрешния пазар. Цените на модела стартират от 51 585 евро, което е с 1280 евро повече от хечбека Golf R.


VW Golf R Variant


За тази сума в Германия може да се купи ново BMW 5-Series, а за малко повече и комби-версията на баварския модел, която стартира от 52 900 евро. На приблизително същите цени e Audi SQ5 (53 900 евро), докато Audi S5 Sportback дори е по-евтино - 49 810 евро.

Сумата изглежда прекалено висока за Golf, но това все пак е спортен модел с много мощност, система за задвижване на четирите колела 4Motion с векторизация на въртящия момент и специален режим за дрифт. Двигателят - 2,0-литров с 4 цилиндъра, развива 320 к.с. и 420 нм, като същите са показателите и на хечбека Golf R.


VW Golf R Variant


Свързаният със 7-степенна роботизирана трансмисия мотор изстрелва Golf R Variant от 0 до 100 км/ч за 4,9 секунди, а максималната скорост е 250 км/ч. С предлагания като опция пакет R-Performance електронният ограничител е преместен на 270 км/ч. Този пакет включва още 19-цолови джанти и режими на шофиране Drift и Nurburgring, които променят динамиката на автомобила.

Комбито предлага и багажник с обем 1642 литра при свалени задни седалки, което го прави и удобно за всекидневно ползване. Освен това, VW Golf R разполага с най-модерните системи за безопасност и асистенти на водача.


VW Golf R Variant

Снимки: Volkswagen

0 от 500
  • #19
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Bbbb ( преди 2 години )
    Много евра са това и то за голф че и комби.предвид че лично мое мнение успех имаше единствено голф 4 комби,всички други модели бяха като изискани.
  • #18
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Обективно ( преди 2 години )
    Както по-долу споменах - VW са на някакви незнайни наркотици!!! Кой луд ще даде 52к евро за някакъв грозен, скучен и отвратителен голф, при положение, че за 47к евро можеш да си вземеш 310 коньовата версия на https://***.cupraofficial.de/modelle/cupra-range/formentor.html
  • #17
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Jm2 ( преди 2 години )
    Тази кола очевидно е се прави за нас и нашия манталитет. В западна Европа има доста хора, които по етични, социални, културни и т.н. мотиви не искат да парадират с материалните си възможности. Това е общество, доста различно като маталитет от нашето. Именно такива хора биха купили обсъжданата кола. Хем да си в масата, хем и нещо за душата.
  • #16
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Да не говорим каква 3-ка на БМВ може да си купиш. Кеф ти комби, кеф ти седан. В това число влизат още С-клас на Мерцедес и А4 на Ауди, като ще да е немско комби, нали. А за коли втора употреба вече да не говорим !Не че е лош Голфа... ама е Голф !
  • #15
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Казана за ракия ( преди 2 години )
    И какво толкова, по-малко гори , повече върви, правилно!ЗА Голфа, в пъти по-добър от Баварско презорено още на чертожната дъска до счупване (тъй де,те и затова си се чупят).Да не говорим за очевидното зимно предимство на Голфа.БМВ е прочута марка , особено с яка употреба на пластмаса по двигателя най-вече(яка работа е пластмасата,особено за двигатели над 300 кс)
  • #14
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Абе ( преди 2 години )
    Всички от долните умници ще дишате праха на тоя Голф-R с тия базови БМВ-та!
  • #13
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Пух ( преди 2 години )
    Ами колкото повече агнета толкова повече
  • #12
    0 rate up comment 2 rate down comment
    IM-A-мен_DrtУАЙТBoY ( преди 2 години )
    До # 10: Tell me pls. who's this Girl - Божена Лалова, не ми говори нищо, а и не ща да черпя инфо от гуглето, дай рамо и съответно преки сведения за тази млада Българка - дизайнер ли е или авто-проектант. Мерси, авансово, щото това е мн.интересен и вълнуващ ФАКТ, спешъл за мен и интересуващите се повече за тази супер-готина марка
  • #11
    5 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    бих взел базова петица с климатик вкарва се в тунинг ателие за смяна на генерация и манипулиране на софтуер на двигателя след което се носи в ателие за пренашиване на салона междувременно са пристигнали джантите и имаме завършен уникат който сядаш и караш
  • #10
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Обективно ( преди 2 години )
    Има грешка в долния ми коментар, става въпрос за Ес клас W222.