IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Dacia Sandero е №1 в Европа и за август

Още един модел на румънската марка попада в Топ 5 по продажби

Dacia Sandero продължава за се радва на сериозно търсене на пазарите в Европа и завърши втори месец като лидер по продажби на континента. През август от модела са продадени 14 961 бройки, което е с 8% повече спрямо резултата за същия месец на 2020 година, сочат данните на агенция JATO Dynamics.


Dacia Sandero


Успехът на Sandero идва на фона на спад на общите продажби на нови автомобили на Стария континент. Данните показват, че през осмия месец на годината в Европа са регистрирани 713 714 нови коли, което е с 18% по-малко от август 2020 година. Тове е и най-лошият резултат на пазара от 2014 година насам.

Отличното представяне на Dacia се допълва и от четвъртото място на Duster, който се оказва и най-добре продаваният кросоувър в Европа за август. И двата модела на румънската марка записват увеличение на продажбите си.

Най-продаваните автомобили в Европа за август (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #24
    12 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Аз нека си се возя в НОВА ми дачия, пък *** тЕриката нека го е.б.ъ.т. по сервизите с лъскавото му бмв. Много ми е кеф, когато нЕкой *** ми рИве колко пари бил дал за колата.Ама искрено ме забавляват такива при.мати.
  • #23
    7 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Браво на Дачия! Новата Сандеро е много добър автомобил и предлага отлично съотношение цена-качество.
  • #22
    3 rate up comment 3 rate down comment
    АнтиГаньо ( преди 2 години )
    Чета и разбирам, че в бг всички са гОлеми тЕрикати и дачия е смешна за тех.*** сте си и като *** Ке умрете.Успех с бързия кредит за Бмв-тьо на всички ***.
  • #21
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Смех ( преди 2 години )
    Те всички балъци само ти с е34-ката умен
  • #20
    4 rate up comment 12 rate down comment
    Разбирач ( преди 2 години )
    това че дачия са на първо място само показва че общността на балъците и бедняците се увеличава. само балъци и бедняци си купуват дачия за лична кола
  • #19
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Някво мънгале кара дачията. Тест пилот ли е? Не е достатъчно сигурна за бели ли?
  • #18
    2 rate up comment 0 rate down comment
    до19 ( преди 2 години )
    Пак са те изтървали от онова заведение. Пий си хапчетата, че се излагаш мощно, ама то неудачията на прощава.
  • #17
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Смех ( преди 2 години )
    Е що не купиха Алфа тогава и Петърбилт не купиха купиха умрели марки като Бентлей ламбо и тн.Кой ще купи ламбо без в12 или Бентли.Тия са пътнициШматарок непродаваем биллюк
  • #16
    2 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Джип и додж са с незначителни продажби в световен мащаб, все са между два фалита и затова и са достойни членове на стелантис, който си е своеобразен клуб на провалените фалирали автопроизводители. ВАГ пък си продават и като им потрябва някоя марка си я купуват щот имат кинти и така.
  • #15
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Смех ( преди 2 години )
    Къде сравняваш Стелянтис с недоносчето фау ве.Стелантис притежават Джиип и Рам които правяр луди продажби на джипове и пикапи с шматароци и други непродаваеми недоразумения добре че е немската полиьия дойчепосте и още няколко васални немски държави катонизмислената Чехословакия да им купуват биклюците за държавните си служби