IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes бави доставки до клиенти с повече от година

Чакането за нов автомобил може дори да е по-дълго, предупреди шефът на Daimler

Глобалният дефицит на микрочипове се превърна в основен проблем за автомобилната индустрия, като той засяга всички производители. Липсата се появи в началото на годината и принуди най-големите компании дори да спират производство за различни срокове.


Mercedes-Benz


Един от последните производители, които се сблъскаха с липсата на електронни компоненти е Mercedes-Benz. Негов представите разкри пред германското издание Frankfurter Allgemeine Zeitung, че някои от клиентите на марката ще бъдат принудени да чакат за новите си автомобили повече от година. Според агенция Reuters, информацията идва директно от генералния директор на концерна Daimler - Ола Калениус.

"Търсенето на автомобили на Mercedes-Benz е огромно, но в същото време, за огромно съжаление, има сериозни ограничения за тяхното производство. За някои модели чакането е по-голямо, отколкото бихме искали, като срокът може да надхвърли година", коментира Калениус.


Mercedes-Benz


Шефът на Daimler повтори и прогнозата си, според която проблемът с недостига на чипове ще бъде решен не по-рано от 2023 година. Той все пак смята, че натискът върху производителите ще отслабне през втората половина на 2022 година.

Снимка: Mercedes-Benz

0 от 500
  • #3
    8 rate up comment 3 rate down comment
    реноБъГъ ( преди 2 години )
    Майнете ги тия Мерцедеси - да си чакат и петилетка ко щат! За Рено що не се чака- ми щот не се купува...опс ..щот сте *** и не купувате! Насааам народеее - койту купи 2 рена ше има и 1 дачийка подарак за тъщътъ!
  • #2
    7 rate up comment 6 rate down comment
    IM-A-мен_DrtУАЙТBoY ( преди 2 години )
    Точен цитат от изявления пред прессата: Mercedes и BMW ще продават по-малко коли, за да запазят високите си цени + пИчалбата, канечна!!!
  • #1
    4 rate up comment 4 rate down comment
    1 ( преди 2 години )
    Докато едни говорят за спад на доставките, други ги увеличават. Така е празно няма. За Мерцедес, обаче живота е безоблачен с Джили зад гърба.