IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Може ли Mercedes-Maybach S-Class най-накрая да се конкурира с Rolls-Royce Phantom?

Едно сравнение между двете супелуксозни лимузини, които са доста различни (ВИДЕО)

Мнозина смятат, че Rolls-Royce Phantom е най-добрият израз за демонстриране на автомобилното богатство. Но S-Class Maybach на Mercedes също е много впечатляващ, благодарение на съчетанието си от лукс и технологии. Това кара мнозина а да се питат, дали новият флагман на германския производител може най-после да се сравнява с британската лимузина.


Mercedes-Maybach S-Class vs Rolls-Royce Phantom


Отговор на този въпрос се опитва да даде екипът на YouTube-канала Throttle House, който сравнява двата автомобила. На пръв поглед подобно сравнение е немислимо, като така смятат не само феновете на BMW и Rolls-Royce, които са категорични, че единият автомобил е най-добрата луксозна кола на света, докато другият си е просто стандартна S-Class, която е получила допълнителни подобрения от Maybach.

Оценяващите две лимузини в случая отбелязват, че моделът на Rolls-Royce предлага лукс от старата школа, което означава най-добрите материали, качество на изработка и комфорт. Британският модел постига това перфектно, като всичко, до което се докосвате в него, е висококачествена кожа, метал или дърво, без да се вижда парче пластмаса.


Mercedes-Maybach S-Class vs Rolls-Royce Phantom


Пътуването с Phantom e описано като гладко като „каяк в спокойно езеро", а кормилното управление е толкова леко, че колата може да се управлява само с един пръст, въпреки че тежи 2560 кг. А нещо, което няма да намерите в S-Class, дори той да е Maybach, е нивото на персонализиране. То включва всичко, за което може да се сети клиентът.

От своя страна лимузината на Maybach най-добре може да се обобщи като „лукс в излишък“. Тя разполага с десетки екрани, въртящи се високоговорители и специално осветление, но предлага е седалки с масаж, в които може да се легне, а също така хладилник и сгъваема маса. Най-голямото предимство на този автомобил е цената, която е само на половина на тази на Phanthom. А това означава, че ако S-Class Maybach има 75% от предлагането от Rolls-Royce, това също е отлично постижение.



Разбира се, сравнението до голяма степен се свежда до лични предпочитания, така че всеки може да прецени дали е съгласен с оценката на екипа на Throttle House във видеото.

Снимка и видео: Throttle House

0 от 500
  • #19
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Дори БМВ не можа да съсипе РР.
  • #18
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Митко Павлов ( преди 2 години )
    Мерцедесчето е като беден роднина до RR-а . Голема мъка .
  • #17
    8 rate up comment 13 rate down comment
    IM-A-мен_DrtУАЙТБой! ( преди 2 години )
    В качеството си на взискателен естет и ценител на истински красивото, бегло го щрихирах, докато РЕАЛистът под н-р 18 го обобщи и изцяло характеризира докрай ФАКта, че RR освен че нема стигане ами е на хил. светлинни години по изработка, качество, здравина, издържливост и неземна крассота над горкия вапцал го отвсякъде ламаринен парцаль с емблемата на кухия Мерц-Бенц, който се е превърнал в нещо като желана манна небесна за местните ограничени откъм вкус, оценка и усет елементарни консюматорченцъ
  • #16
    7 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    то и бентли мулсан е над този удължен мерседес не познавам никой който да има ролс и да се замисли как следващата му покупка да е мерседес в изпълнение майбах
  • #15
    6 rate up comment 7 rate down comment
    JEEP ( преди 2 години )
    Така като ги гледам двете една до друга - не може!
  • #14
    12 rate up comment 16 rate down comment
    Реалист ( преди 2 години )
    Ролс-Ройсът е лукс и престиж!Мерцедесът е ширпотреба - във всяка ромска махала е пълно с Мерцедеси!Ролс-Ройсът си качва цената, а Мерцедесът се обезценява!Не може да става и база за сравнение!Ролс-Ройсът напомня за кралски фамилии, а Мерцедесът за чалга и мутри!Когато името говори, това е достатъчно!
  • #13
    9 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Абе какво ги хвалите? Нито имат тостер, нито ледогенератор.
  • #12
    8 rate up comment 11 rate down comment
    sveto ( преди 2 години )
    Rolls-Royce е недостижим не заради екстрите като колко цветове да ти свети в купето това е кола в която си пристигнал още преди да си тръгнал усещане което няма в нито един друг автомобил на колела.
  • #11
    12 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Има тука един юнак, за който марката Мерцедес е несбъднат и недостижим блян, та за това винаги некакъв Гейли споменава!!
  • #10
    18 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Какво Геели, какви номера, бе брат? На коя платформа на геели е построен този автомобил? Кои са общите части? Колко процента са от общия продукт? Двигателите са техни, шасито ли е тяхно, трансмисията ли или спирачната система. Инфотейнтмънт системата Гиили ли е? Хайде кажи ми, за да се съглася с теб, кое точно в тази кола е Гиили