IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Може ли Mercedes-Maybach S-Class най-накрая да се конкурира с Rolls-Royce Phantom?

Едно сравнение между двете супелуксозни лимузини, които са доста различни (ВИДЕО)

Мнозина смятат, че Rolls-Royce Phantom е най-добрият израз за демонстриране на автомобилното богатство. Но S-Class Maybach на Mercedes също е много впечатляващ, благодарение на съчетанието си от лукс и технологии. Това кара мнозина а да се питат, дали новият флагман на германския производител може най-после да се сравнява с британската лимузина.


Mercedes-Maybach S-Class vs Rolls-Royce Phantom


Отговор на този въпрос се опитва да даде екипът на YouTube-канала Throttle House, който сравнява двата автомобила. На пръв поглед подобно сравнение е немислимо, като така смятат не само феновете на BMW и Rolls-Royce, които са категорични, че единият автомобил е най-добрата луксозна кола на света, докато другият си е просто стандартна S-Class, която е получила допълнителни подобрения от Maybach.

Оценяващите две лимузини в случая отбелязват, че моделът на Rolls-Royce предлага лукс от старата школа, което означава най-добрите материали, качество на изработка и комфорт. Британският модел постига това перфектно, като всичко, до което се докосвате в него, е висококачествена кожа, метал или дърво, без да се вижда парче пластмаса.


Mercedes-Maybach S-Class vs Rolls-Royce Phantom


Пътуването с Phantom e описано като гладко като „каяк в спокойно езеро", а кормилното управление е толкова леко, че колата може да се управлява само с един пръст, въпреки че тежи 2560 кг. А нещо, което няма да намерите в S-Class, дори той да е Maybach, е нивото на персонализиране. То включва всичко, за което може да се сети клиентът.

От своя страна лимузината на Maybach най-добре може да се обобщи като „лукс в излишък“. Тя разполага с десетки екрани, въртящи се високоговорители и специално осветление, но предлага е седалки с масаж, в които може да се легне, а също така хладилник и сгъваема маса. Най-голямото предимство на този автомобил е цената, която е само на половина на тази на Phanthom. А това означава, че ако S-Class Maybach има 75% от предлагането от Rolls-Royce, това също е отлично постижение.



Разбира се, сравнението до голяма степен се свежда до лични предпочитания, така че всеки може да прецени дали е съгласен с оценката на екипа на Throttle House във видеото.

Снимка и видео: Throttle House

0 от 500
  • #9
    2 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Не мерцедес а Гиили да кажем нещата с истинските им номера
  • #8
    9 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Мерцедесът изглежда доста по-добра кола. Ролс-ройсът обаче си остава доста по-добра покупка
  • #7
    6 rate up comment 16 rate down comment
    Верно приключват ( преди 2 години )
    Елегантен Мерцедес собственост на Гиили
  • #6
    20 rate up comment 16 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Само като погледнеш двете коли една до друга и нещата приключват! Едното е с формите на танк, а до него елегантен Мерцедес!!
  • #5
    6 rate up comment 22 rate down comment
    IM-A-мен_ДртУАЙТБой! ( преди 2 години )
    ОТГОВОРът може да бъде само и ЕДИНСТВЕНО = твърдо сварено "НЕ"! Точка по този елементарен въпрос. И дори само като видиш фотката - класическиЯ крассив и достолепен RR до мижавия дрЙЕбЙЕн и възГРОЗНИЧък кУх Мерц-Бенц всеки може да си направи логичният ИЗВОД, че тия и 100 годин да крачат с/у супер-ЛЮКС и доказаната от време оно ВИЗИОНЕРская еМБЛЕМатичнаЯ Бритиш-марка пак не могат и НЕ са в състояние да я стигнат, щот освен че нема как, не им и стиска, щот немат топки...умения -и- инвенция за това.
  • #4
    8 rate up comment 3 rate down comment
    До3 ( преди 2 години )
    Който дава 50 мил. за яхта или 300 за самолет, все ще изкара 5 за кола ако реши да го извади по-голям. Има мултимилионери, милиардери, нали и те трябва си харчат парите за нещо. Въпрос на стандарт и фантазия. Не може всички да карат дърти ба ра ки на газ и да мечтаят за нова дачия или някъв друг бюджетен ***.
  • #3
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Бонго от Камерун ( преди 2 години )
    Що да няма значение цената? Не питаш за цената и накрая в договора гледаш 5,000,000 евро а си си мислил, че е само 500,000. То може да фалираш така, това е опасно!
  • #2
    10 rate up comment 18 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ролс Ройс няма от 40 години има ребрандирана и напудрена Бмв 7-*** серия с повече екстри
  • #1
    9 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    В този клас ниската цена не е предимство. Тук цената няма значение и ако те интересува цената не можеш да си го позволиш.