IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нисък пътен просвет спря Tesla Model 3 за голям пазар

Електромобилът не може да се продава в Индия, защото опира в "лежащи" полицаи

Плановете на Tesla да пусне своя Model 3 на един от най-големите пазари в света - този в Индия, засега се отлагат, след като се оказа, че пътният просвет на електромобила не е достатъчен, за да се движи без проблеми по местните пътища. По време на тестовете се оказа, че седанът непрекъснато опира в "лежащи" полицаи и други неравности по пътищата.


Tesla Model 3


Преди всяко излизане на модел на даден пазар компанията-производител провежда изпитания, чиято цел е да отстрани недостатъците на електромобила. Инженерите на Tesla изобщо не са очаквали, че клирънсът на Model 3 ще се окаже недостатъчен за движение по пътищата в Индия. По време на тестовете седанът е задрал в 160 от общо 200 изкуствени препятствия, имитиращи реални пътни условия.

Пътният просвет на Tesla Model 3 е 140 мм, като конструкцията на автомобила не позволява той да бъде увеличен само с регулиране. Затова компанията ще бъде принудена да прави технически промени в окачването на седана, преди той да бъде пуснат в свободна продажба. При това индийските сертификационни органи са препоръчали увеличение на клирънса с цели 25 мм.

Заради проблеми стартът на продажбите на Model 3 на индийския пазар се отлага за неопределен срок. Затова и първият електромобил на Tesla, който ще се появи на местните пътища, ще бъде кросоувърът Model Y. Неговият клирънс е с 175 мм.

0 от 500