IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW за първи път показа комбито M3

Моделът с 510 к.с. и задвижване на четирите колела ще дебютира през 2022 година

Компанията BMW публикува първа официална снимка на спортното комби M3 Touring. Автомобилът, който ще получи двигател с 510 к.с., ще дебютира през 2022 година.


BMW M3 Touring


Прототипът е покрит с камуфлаж, но се виждат големите джанти с множество спици и четири сдвоени тръби на изпускателната система. Що се касае до предната част, то там ще се появят огромните "ноздри" на решетката на радиатора, които видяхме при седана M3 и купe-кабриолета M4.

Именно от тези модели новото BMW M3 Touring ще получи 3,0-литровия редови бензинов мотор с 6 цилиндъра и 2 турбини, който в стандартния си вариант развива 480 к.с., а във версията Competition - 510 к.с. Той се съчетава с 8-степенна автоматична скоростна кутия и система за задвижване на четирите колела xDrive с активен заден диференциал.

По предварителни данни, спортното комби ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,9 секунди, а максималната му скорост ще бъде ограничена на 250 км/ч. С предлагания като опция пакет M Driver’s Package електронният ограничител е преместен на 280 км/ч.

Главният конкурент на първото комби M3 в историята на BMW ще бъде Audi RS 4 Avant, което е оборудвано с битурбо-мотор V6 2.9 (450 к.с.), а скоро трябва да видим и новото поколение на хибридното комби Mercedes-AMG C 63.

Снимка: BMW

0 от 500