IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

10-те най-тежки автомобила (кой ще плаща най-много за паркиране)

В Германия тази такса вече е факт и ето кои шофьори ще пострадат най-много

Можете ли да си представите деня, когато таксата за паркиране в големите градове ще се определя от теглото на автомобила? Засега това изглежда далеч, но в Германия вече някой е помислил за подобно нещо. И съответно принуждава шофьорите на по-тежки коли да плащат повече.


кмет на Тюбинген


В случая става дума за град Тюбинген в град провинция Баден-Вюртемберг, където властите започнаха война премахване на джипове и високопроходими превозни средства от центъра. Както съобщава вестник Frankfurter Allgemeine Zeitung, местният комитет за опазване на околната среда е решил да увеличи цената на годишния абонамент за паркиране в синята зона от 30 на 120 евро. А собственици на автомобили с тегло над 1800 кг ще плащат до 180 евро.

Новите такси за паркиране, базирани на теглото, ще важат и за електрическите автомобили, като вече са одобрени. Кмът на Тюбинген - Борис Палмър (на долната снимка), дори отиде по-далеч, като поиска 360 евро такса за всъдеходите и по-големите автомобили, но предложението му беше отхвърлено.


кмет на Тюбинген


Любопитното е, че с това решение община Тюбинген всъщност малко „стреля на сляпо", тъй като ограничения ще засегнат не само всъдеходите, но и обикновени автомобили. Например, някои седани и комбита като BMW 3-Series, Volvo V60 и Audi A4 също тежат над 1800 кг.

Ето кои са най-тежките автомобили, чиито собственици ще плащат най-много (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #4
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Картон ( преди 2 години )
    Кви са тия толупи бе, не трябва ли с напредването на технологиите килограмите да намаляват... RR-тата ясно, че са прасенца, там има много материал, Бентли, Аутобиографито - дебелаци, но има защо - големи двигатели качествени материали. А тези пластмасови МБ-та (без Майбах-а), някъв си там Дифендър, що тежат толко бре?!?!
  • #3
    16 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    колкото и да е прав, па не е. Всички хибриди, електрички също са под ножа. А и личноста на самия кмет е доста спорна в Германия -"бунтар, който дори в собствената му Зелна партия не харесват особенно. Мерките са абсолютно популистки и най-много някой да осъди общината.
  • #2
    25 rate up comment 2 rate down comment
    Ако си дал ( преди 2 години )
    100К за кола едва ли ще ти пука за 200 на година. Бълха ги ухапала баровчетата... ;)
  • #1
    8 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Цяла серия толупи ...