IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Още една компания позволи отключване на колите си с iPhone

Моделите на Genesis съвсем скоро ще се отварят с помощта на смартфона

Технологичната революция донесе много промени в автомобилната индустрия, а мнозина очакват дебютът на дългоочакваната Apple Car да бъде основен повратен момент за целия автомобилен сектор. Не я ясно и кога ще стане това, но базираният в Купертино (Калифорния) производител на iPhone постепенно развива и други автомобилни технологии.


iPhone


Още през 2020 година Apple пусна поддръжка за цифрови ключове за кола, като така позволи на клиентите да отключват автомобилите си само с използване на iPhone. За да стане това, разбира се, беше нужно и на самите производители, като първият, който прие технологията беше BMW.

Сега приемането на цифрови ключове за автомобили напредва бавно, най-вече заради това, че то може да бъде използвано само на нови превозни средства. Оказва се обаче, че Apple работи усилено с производителите за внедряване на технологията и следващата компания, която ще я приеме, е Genesis.

Луксозният бранд на Hyundai смята съвсем скоро да пусне автомобили, които поддържат цифрови ключове на Apple. Тази функция ще се предлага и на най-новият смартфон на технологичния гигант iPhone 13, който беше представен само преди няколко дни. А благодарение на поддръжката за Ultra-Wideband в iOS 15, всичко е още по-удобно, тъй като безконтактното свързване работи и това позволява дори да не се докосва с ръка iPhone.

Снимка: Apple

0 от 500
  • #5
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    5 серия на 2 месеца, ползвам основно iPhone за отключване и запалване на автомобила, системата е доста по сигурна поради NFC стандарта за близък контакт. Крадците основно разчитат на радио сигнал който се предава от стандартния ключ на атомобила като го препредават с атена в близост до ключа и съответно човек приемащ сигнала в близост до колата. Всички ключове на BMW са с motion detector т.е. докато се движиш само тогава ключът е активен, но въпреки това с телефона е много по сигурно.
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Мен ме интересува за колко секунди се краде автомобил с тази система. Искам автомобил който да не се чупи, да не се краде лесно и да е на разумна цена. А автопроизводителите блъскат части които са компютърно моделирани да се счупят веднага като свърши гаранцията, блъскат електроника с която крадците да крадат още по-удобно и разбира се постоянно качват цените.
  • #3
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Андроид ( преди 2 години )
    Само да вметна, че MyBMW е налично и под андроид още от 10-та версия. От 11-та пълноценно функционира и вградената AndroidAuto. Понастоящем няма значение дали сте с айфон или със смартфон ;-)
  • #2
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Георги ( преди 2 години )
    Карам BMW от 2015год. , от телефона - iPhone мога да си проследя в реално време къде е колата, да я отключвам, заключвам, пускам фаровете или аларма. Мога да си намеря адрес от навигацията на телефона и да го прехвърля към навигацията в колата. И това е 6 годишна кола. На по-новите може още повече неща. А при тези с цифровият ключ изобщо отпада необходимостта от ключ за колата. Всичко е много хубаво, лошото е че колкото по-нови стават са все по-скъпи за обслужване.
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    IM-A-мен_ДртУАЙТБой! ( преди 2 години )
    Оказва се, че Apple работи усилено с производителите за внедряване на технологията и следващата фирма, която я приемa, е именно G-Е-N-E-S-I-S.!. Луксозният бранд на Hyundai съвсем скоро ще пусне коли, които поддържат цифрови ключове на Apple. Тази функция се предлага и от най-новият смартфон на техно-гиганта iPhone 13, който беше представен преди няколко дни. И с поддръжката на Ultra-Wideband в iOS 15, всичко е по-удобно, тъй като безконтактното свързване работи БЕЗотказно. Перфектно РЕШЕНИЕ.