IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW патентова много странни врати

Те се отварят нагоре и настрани, като осигуряват по-удобен достъп до автовмобила

Компанията BMW е патентовала две нестандартни конструкции на задните врати. Ако се съди по публикуваните от производителя снимки, механизмът на вратите предвиждат хидравлични или електрическо управление, а също така и вариант, при който те се отварят заедно с част от багажника. И в двата случая се осигурява по-удобен достъп на пътниците до задните седалки.


BMW  врати


На предоставените скици компанията показва всъдеход, в чийто профил няма нищо необичайно. При поглед отгоре обаче се вижда, че обичайната задна врата, която осигурява достъп до втория и третия ред седалки, се отваря заедно с част от покрива.

Вторият патент явно включва хидравличен или електрически механизъм, който при отваряне на задните врати автоматично премества част от покрива към неговата средна част.


BMW  врати


BMW  врати

BMW  врати


И в двата случая новите врати осигуряват допълнително удобство при влизането в салона. Иновационните механизми могат да бъдат полезни не само при високи кросоувъри и всъдеходи, но и при ниски автомобили. Подобни конфигурации обаче се нуждаят от допълнителни елементи, които ще увеличат теглото на превозното средство.

Към момента не се съобщава, дали баварският производител смята да използва новите механизми за своите серийни модели. Към момента с подобна конфигурация на вратите е оборудвано единствено хибридното BMW i8.

Снимки: BMW

0 от 500
  • #6
    3 rate up comment 2 rate down comment
    snaky ( преди 2 години )
    За първата фигура не съм сигурен, но схемата от втората е измислена още преди 50 години във Ford GT40. Не виждам как ще го патентоват това. Той самия патент от Форда сигурно е изтекъл вече.
  • #5
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Jm2 ( преди 2 години )
    И ко прайм гат вали?
  • #4
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Fury ( преди 2 години )
    Това може да е удобно за ниски спортни автомобили, ама за Х-овете дето трябва стълба човек да се качи в колата е безмислено!
  • #3
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Пропов ( преди 2 години )
    Тия врати ги има на някаква кола в миналото. На същия принцип. Не се сещам коя е колата, но беше нещо специално. Така де, това не е измишльотина няква а доста хитро добава удобство в автомобила. Особено ценно е това в луксозния клас. Който не го е пробвал, нека да не плюе излишно.
  • #2
    17 rate up comment 2 rate down comment
    нищо ново ( преди 2 години )
    Тия врати ги има отдавна
  • #1
    32 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    "Г-н клиенте, моля внесете още 3 000 ойро, защото "за Ваше добро" сме решили вместо обикновени панти да сложим таз инженерна измишльотина. А пък нея я направихме, защото колите ни са вече като бункери - тесни отвори и нула видимост." Клиентът разбира се ще е супер щастлив от нововъведението, защото така в мола или пред чалготеката ще го гледат със зяпнала уста, а той ще е горд, че преди това е "спестявал от закуски" и сега може да покаже на плебса кой е... :-(