IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Европа поиска от Китай и САЩ по-бърза забрана на ДВГ

Великобритания и Нидерландия настояват за обединение на силите за глобална електрификация

Членове на правителствата на Великобритания и Нидерландия призоваха властите в САЩ и Китай да забранят продажбата на автомобили с двигатели с вътрешно горене през 2035 година.


забрана


По информация на изданието Electrek, изявлението е направено в навечерието на поредната конференция на ООН, посветена на климатичните промени. Според европейските участници, тъй като са водещи автомобилни пазари, САЩ и Китай могат да помогнат за достигане на целите от Парижкото споразумение за климата, а също така и да ускорят поевтиняването на електромобилите.

Министърът на транспорта на Великобритания - Грант Шапс, държавният секретар на Нидерландия - Стивън ван Вайенберг, са помолили САЩ и Китай за подкрепа на плановете на ЕС и за пълна забрана на продажбата на бензинови и дизелови автомобили от 2035 година. В двете европейски държави отказът от колите с конвенционално задвижване трябва да стартира през 2030 година, а през 2035 година ще бъдат забранени и хибридите.

Авторите на идеята за обединение на усилията на държавите и на автомобилните производители смятат, че това е начинът за по-бързо развитие на електромобилите и съответно за намаляване на тяхната стойност. Според прогнозите изравняването на цените на "зелените" превозни средства и на електрическите ще стане факт през 2025 година.

Китай вече публикува своя план за електрификация, но в него не се предвижда пълно прекратяване на вредните емисии CO₂, тъй като не включва забрана на хибридите след 2025 година. Що се касае до САЩ, там няма общонационална стратегия да отказ от конвенционалните двигатели, а всеки щат сам решава кога да въведе забрана. Засега тя е факт само в Калифорния, Вашингтон и Ню Йорк.

0 от 500
  • #5
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    кеф ви русия, кеф ви индия, кеф ви африка, прав ви път, можете да си вземете и опорките с вас
  • #4
    8 rate up comment 1 rate down comment
    //// ( преди 2 години )
    За мен най важното нещо е рециклиране то. Първо от там да се започне, да може почти всички продукти в света да се рециклират. За да се намали добивът на изкопаеми продукти и материали. Второто е добив на енергия и трето СПИРАНЕ на кражбите и корупцията. А освободените от това пари да се подпомогнат хората за ВЕИ и алтернативни източници на топлина. А не както направи баба Меркел преди 10-на години, спря тези субсидии за домакинствата.
  • #3
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 2 години )
    Това е когато си се прецакал зверски, ама не искаш да си признаеш и искаш да набуташ и още някой, обаче не намираш други глупави колкото си ти - почваш страшно да се изнервяш в тия ситуации ;) Ми да си искат - гейзери! Електрификацията с нищо не помага!
  • #2
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Дам щатите и китай ще си го преместят. Дреме им на тях кво иска соц. западнала европа. Ще си V8 а еко тали баните да се гъчат във влака.
  • #1
    10 rate up comment 2 rate down comment
    //// ( преди 2 години )
    Наскоро попаднах на една статия в западна медия как заравят в земята перките на излезли от употреба ветрогенератори, защото НЯМАЛО технология за тяхното рециклиране. Същата работа е и с батериите на ел.колите. Иначе сме много ЕКО.......