IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Европа поиска от Китай и САЩ по-бърза забрана на ДВГ

Великобритания и Нидерландия настояват за обединение на силите за глобална електрификация

Членове на правителствата на Великобритания и Нидерландия призоваха властите в САЩ и Китай да забранят продажбата на автомобили с двигатели с вътрешно горене през 2035 година.


забрана


По информация на изданието Electrek, изявлението е направено в навечерието на поредната конференция на ООН, посветена на климатичните промени. Според европейските участници, тъй като са водещи автомобилни пазари, САЩ и Китай могат да помогнат за достигане на целите от Парижкото споразумение за климата, а също така и да ускорят поевтиняването на електромобилите.

Министърът на транспорта на Великобритания - Грант Шапс, държавният секретар на Нидерландия - Стивън ван Вайенберг, са помолили САЩ и Китай за подкрепа на плановете на ЕС и за пълна забрана на продажбата на бензинови и дизелови автомобили от 2035 година. В двете европейски държави отказът от колите с конвенционално задвижване трябва да стартира през 2030 година, а през 2035 година ще бъдат забранени и хибридите.

Авторите на идеята за обединение на усилията на държавите и на автомобилните производители смятат, че това е начинът за по-бързо развитие на електромобилите и съответно за намаляване на тяхната стойност. Според прогнозите изравняването на цените на "зелените" превозни средства и на електрическите ще стане факт през 2025 година.

Китай вече публикува своя план за електрификация, но в него не се предвижда пълно прекратяване на вредните емисии CO₂, тъй като не включва забрана на хибридите след 2025 година. Що се касае до САЩ, там няма общонационална стратегия да отказ от конвенционалните двигатели, а всеки щат сам решава кога да въведе забрана. Засега тя е факт само в Калифорния, Вашингтон и Ню Йорк.

0 от 500
  • #45
    4 rate up comment 1 rate down comment
    kvy ( преди 2 години )
    Айде стига с тия термопомпи и избиване на парите. Чел си нещо и приказваш ей така. При едно вложение от минимум 50к лв.ще си ги избиеш след 15 на години най рано. Хората живеят в градове и там термопомпи те не са оптималното решение. Отделно електричеството за нея все още се добива в голямата си част от въглищни централи . За градовете
  • #44
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    самият факт, че има термопомпи с коефициент над 9 в режим на отопление би трябвало да ви замисли много, има системи с минимални изисквания за земя, въпросът е, че това е навързано с много други системи и ще се избие, никога не съм спорил, че инвестициите са евтини, а че от инженерна и финансова гледна точка са напълно оправдани, същото важи и за цялостната българска и европейска система. И да, всеки от нас говори от собствената си камбанария, интересът клати феса винаги.
  • #43
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 2 години )
    Само че виждаш ли, ти говориш от собествената си кула, повечето хора не само нямат възможност да инвестират 30 бона за климатична система (излкючваме новата къща) - то за това геотермала не само в БГ, но и на запад е с изключително малък дял на тези системи - за повечето хора самите изисквания за достатъчно площ са вече проблем. А градска среда са по-скоро изключение, достъпно в хайлайф кварталите, където дворните места са с повече площ
  • #42
    0 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    задръства се ако няма филтрация преди това... и,да, цялата къща трябва да е проектирана за това, трябва да има достатъчно земя, но има изключително високо КПД...струваше повече от 30 бона, много повече, но ще се избие
  • #41
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    само че отворената система после има доста разходи по поддръжката, защото се задръства. Ако ще се ползваш от геотермална система по-добре да е затворен кръг, който обаче е още по-скъп. А и като цяло самата къща трябва да е проектирана за такава климатизация - с други думи към тия 30 тина хиляди усреднена цена добави и 200 хиляди цена на новата къща ;) По същия начин мислите и с електричките - заменяте нещо работещо с потенциал за нещо ново и недомислено. ПС. не че геотермала е недомислен-скъп е!
  • #40
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    хаха, няколко пъти казах сондаж, но кой да прочете????? сондажът се плаща за линеен метър, но земята трябва да е ваша, термопомпите вода-вода струва между 8 до 50 бона, топлообменникът също е много скъп, цялата работа отива солено, но ще се избие много бързо, защото е топло зимата, а лятно време е хладно, само за протокола- термопомпа вода-въздух има ниско КПД, няма нужда от непрестанен източник на вода и няма нужда от топлообменник...
  • #39
    5 rate up comment 0 rate down comment
    kvy ( преди 2 години )
    О извинете, не знаех, че разговарям с наследник на Рокфелер. Оставям те в луксозният ти перфектен живот. Не мога да събеседвам с такъв интелект, не съм ти на нивото!
  • #38
    2 rate up comment 4 rate down comment
    до киви ( преди 2 години )
    И къде протича тази епична борба? Кой е виновен, че нямаш тези 5 бона? Аз ли? Я се напъни малко и ми кажи що природният газ поскъпна няколко пъти с по 20% тази година?
  • #37
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    хаха, цялата идея за биоетанол от царевица и репички е малоумиееее, тази царевица би следвало да се използва за изхранване на хора или прасета, дали ще ходи после за коли или за отопление е просто феноменално разхищение, по иначе стои въпроса с производството на торове от компостни инсталации, или на метан, но там би следвало да отива само ***, а не ядливи храни
  • #36
    1 rate up comment 0 rate down comment
    kvy ( преди 2 години )
    #33 като си много отворен я ми кажи каква вода ползва термопомпа вода-вода.