IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen възражда легендарен конкурент на Jeep

Германците разработват идеологически приемник на модела Scout

Volkswagen ще започне разработка на електрически всъдеход, за който ще бъде възродено легендарното име Scout. Това разкри шефът на северноамериканското подразделение на марката Йохан де Найсен, съобщава Motor Trend.


International Harvester


Новият модел ще стане идеологически приемник на класическия американски всъдеход International Harvester Scout (на снимката), който беше разработен през 1961 година за конкуренция с автомобилите от марката Jeep. Производството на модела беше спряно през 1981 година, а само 5 години по-късно фирмата International Harvester, която още от началото на миналия век се занимава с производството на камиони и селскостопанска техника, фалира и прекрати съществуването си.

Правата върху марката Scout са собственост на Volkswagen. Германският концерн притежава марката Traton, която обединява брандовете Man, Scania и Navistar. Именно последната компания, създадена през 1986 година, е директен правоприемник на International Harvester.


Volkswagen


По предварителни данни, Scout може да стане отделна марка, под която да се продават автомобили на Volkswagen. Първият от тях ще се появи най-рано след 5 години.

Снимки: Volkswagen, International Harvester

0 от 500