IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това Lamborghini Cententario се продава за 4,8 млн евро

Много редкият роудстър е изминал едва 68 километра

Lamborghini произведе само 20 бройки от роудстъра Centenario Roadster, както и още толкова купета от същия модел. Една от тях, която се отличава по цвета си - комбинация от червена и черна боя, е изложена за продажба в Германия.


Lamborghini Centenario Roadster


Суперколата има каросерия от карбонови влакна, а интериорът предлага кожен салон от алкантара. Темата с червеното и черното е продължена и там, като в тези цветове са страничните прагове, таблото, панелите на вратите и волана. Въпреки че Centenario е базиран на Aventador, той изглежда дори по-агресивно от него.

Вероятно и заради това цената е доста впечатляваща. При старта на продажбите роудстърът Centenario се продаваше за 1,9 млн евро, но цената на тази бройка е над 2 пъти по-висока - 4,76 млн с включените данъци и такси. Пробегът на автомобила е само 68 км, но и това не е оправдание за исканата сума. В Канада, например, същият модел се продава за 2,75 млн щатски долара (2,34 млн евро).

Още снимки на изложение за продажба роудстър - вижте в галерията:


Собственикът на тази машина обаче със сигурност ще предизвика фурор, където и да се появи. Не само заради външния вид, но и заради това под капака, където е разположение 6,5-литров V12 с мощност 759 к.с. и 690 Нм, който не само върви много, но и звучи забележително.

Снимки: Mobile.de

0 от 500