IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari F12tdf също се пробва срещу Rimac Nevera

В случая точки за познаване на победителя не се присъждат (ВИДЕО)

Хърватският клуб на собствениците на суперколи Owners Circle наскоро беше домакин на събитие в Загреб, където шофьор на Ferrari F12tdf реши да спретне шоу за зрителите. Той определено попадна в центъра на внимание с изпълненията си, като в един момент реши да предизвика електрическата хиперкола Rimac Nevera на състезание на 1/4-миля.


Ferrari F12tdf


Всъщност, резултатът от подобно състезание може лесно да се предвиди. Още в началото на лято хърватската кола се срещна с Ferrari SF90 Stradale в същата надпревара, като направо унижи италианския модел и дори постави световен рекорд на 1/4-миля.

Както се досещате, изцяло електрическата Nevera с 1914 к.с. не оставя никакви шансове на жълтото F12tdf, което има 769 к.с. под капака. Разликата е толкова голяма, че водачът на колата на Rimac натиска спирачките на средата на отсечката, като печели, без дори да се изпоти. От друга страна обаче, той не може да се похвали със звука, който издава 6,5-литровият атмосферен V12 на Ferrari.



Ferrari F12tdf и Rimac Nevera далеч не бяха единствените впечатляващи автомобили, представени по време на събитието. Феновете успяха да се насладят още на коли като Bugatti Divo, Pagani Huayra Imola, Koenigsegg CCXR, Ferrari SF90 Stradale, Bugatti Veyron Super Sport, Bugatti Chiron Pur Sport, Pagani Zonda F Roadster, два Lamborghini Aventador SVJ Roadsters и много друг.

Снимка и видео: Automotive Mike

0 от 500
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    До АМПЕР ( преди 1 година )
    И това да е бъдещето, ти няма да имаш досег с него .... момченце!!! Аман от теоритици, радващисе на картинки!!!
  • #9
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    До 8,не можеш да си представиш колко голям шанс имат всичките срещу тези електрички,може и да загубят битката драг,но бъди сигурен,че ще спечелят войната на дълга дистанция,на която всичики елеове умиргат след няколко километра карани на макс и след това следва авариен режим със 100 км/ч най много и търсене на ток.За сега еловете печелят единствено на кратки дистанций като драгове и то на 400м.Това не означава,че няма да се развият в бъдеще,така е било и с колите с двг и конете.
  • #8
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Лудия американец ( преди 2 години )
    Защо хруватския електричар не направи една гонка на 1/4 миля с класически американски драгстер с едно двигатетелче от 10 000 к.с.Щото милия "Нема шанси " .Онзи взима 400 метра за 3 секунди. Така де , като ще сравнявате несравними неща !!!
  • #7
    2 rate up comment 10 rate down comment
    АМПЕР ( преди 2 години )
    Ако ще да е 6х6 вейрона и разните там ферарита, ламбовци и т.н. фосили - всичките НЯМАТ и грам шанс срещу Римак! Някои нямат шанс и срещу Тесла Плейд дори! Иначе може си бръмчите колко си щете, но стойте на място когато край вас мине Електрическа Спортна Кола!! Това е бъдещето, момченца.
  • #6
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Жълтеницата ( преди 2 години )
    Гледайте недоразумениета хойда и новия гтр как се излагат срещу турбо с
  • #5
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 2 години )
    наистина не знам колко промит мозък трябва, за да се възхущаваш на Римак... 1во изправяш кола с 4х4 и 2000 коне срещу такава с няма и 800 и само задно, която въпреки двойно по-малкото мощност успява да държи, а ти еакулираш на "чутовната победа. Второ, това Ф12 с плавното разгръщане на мощност е кофти за ежедневието, а Римака, който като всяка ел. бънгия се движи на Он и Офф е гарант, че ще те тотализира на първия завой. Електрофилите са просто умствено изостанали - няма друго обяснение!
  • #4
    7 rate up comment 10 rate down comment
    До 3 ( преди 2 години )
    Дай ми Римака на мен, пък си карай Ферарито!
  • #3
    20 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Дайте ми Ферарито на мен, пък с електричката се дърпайте колкото щете.
  • #2
    9 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Повече ръмжи, отколкото върви. Е па голям кеффффф.
  • #1
    14 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ясно е че двг е част от миналото.