IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-популярните коли в интернет

Изследване на търсенето в социалните мрежи показва интересни резултати

Световната автомобилна индустрия постепенно се възстановява от кризата, в която изпадна през първата година на пандемията. Продажбите на нови автомобили достигат предишните си нива, въпреки че се появяват нови трудности. Заради липсата на чипове, например, дилърите останаха без налични автомобили и на практика няма какво да продават. Съответно, това доведе и до покачване на цените на употребявани коли, като търсенето на много места по света надминава предлагането.


автомобили


Друга сериозна промяна е, че все повече хора пазаруват онлайн. Тъй като бяха затворени по домовете си в началото на пандемията, потребителите заложиха на електронна търговия и това накара продавачите на автомобили също да станат по-креативни. Вече на много места по света можете да си купите кола по интернет и да ви я доставят до дома.

Колко често се споменава "покупка на автомобил" при търсене в интернет и кои са най-популярните модели? На този въпрос дава отговор проучване на компанията Zutobi, която установи най-търсените автомобили в популярни онлайн платформи, включително Twitter, Instagram и Reddit. Популярността им беше оценена по скала от 1 до 10, като най-високата оценка е 8.66. 

Любопитното е, че в Топ 25 по търсене в интернет попадат предимно масови модели, докато суперколите, както и големите и луксозни всъдеходи почти липсват. Единствено изключение правят Mercedes-AMG GT, който е на 16-о място с 2.93, както и Lamborghini Aventador -20-о (2.81) и Honda NSX - 22-ро (2.65).

Най-търсените автомобили в интернет (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500